Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Οι Ρώσοι σε Αίγυπτο και Λιβύη;


Ανακαταλήφθηκαν δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Τέσσερα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου Il-76MD της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας απογειώθηκαν από το αιγυπτιακό αεροδρόμιο Sidi Barrani για την Λατάκια στην Συρία.

Η «Αρκούδα», μετά την Συρία στηρίζει Αίγυπτο και Λιβύη στρατιωτικά κατά των ισλαμιστών της Νέας Τάξης.

Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις που ορκίζονται πίστη στον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της Λιβύης, ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανακατέλαβαν δύο μεγάλες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που είχαν πέσει στα χέρια αντίπαλων ένοπλων οργανώσεων.

«Οι ένοπλες δυνάμεις απελευθέρωσαν το σύνολο της ημισελήνου του πετρελαίου» στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσε ο Χαλίφα αλ Αμπίντι, εκπρόσωπος των δυνάμεων του Χάφταρ, και πρόσθεσε ότι «ο στρατός καταδιώκει τα υπολείμματα των ηττημένων τρομοκρατικών οργανώσεων».

Ο επικεφαλής των φρουρών των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, ο στρατηγός Μέφτα αλ Μεγκάριεφ, επιβεβαίωσε την ανακατάληψη των υποδομών στη Ρας Λανούφ και στην ας Σίντρα.

Υπάρχουν οι πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται ωστόσο από την Μόσχα για την ανάπτυξη ρωσικών ειδικών δυνάμεων σε αεροπορική βάση στη δυτική Αίγυπτο κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη προκαλώντας έντονη ανησυχία στην Νέα Τάξη για τον ρόλο που θέλει να αναλάβει το Κρεμλίνο στην χώρα με τα πλούσια κοιτάσματα σε πετρέλαιο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι και διπλωμάτες εκτιμούν ότι μία τέτοια ανάμειξη μπορεί να είναι προσπάθεια στήριξης του στρατιωτικού διοικητή Καλίφα Χαφτάρ.

Στηn Λιβύη, η κατάσταση παραμένει χαοτική μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 από τις ισλαμικές δυνάμεις των παγκοσμιοποιητών. 
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.