Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Αμερική: ο Άσαντ δεν μας ενοχλεί πλέον


H αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ Nikki Haley δήλωσε την Πέμπτη 30 Μαρτίου ότι η Washington δεν θεωρεί πια την αναχώρηση του σύριου προέδρου Bachar Al-Assad, ως μια προτεραιότητα για να τεθεί τέρμα στη διαμάχη στη χώρα.

Η Niki Haley εκφράστηκε μετά από προτάσεις ανάλογες του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ του Rex Tillerson, που από την Άγκυρα δήλωσε ότι η « η τύχη του προέδρου Assad, σε βάθος χρόνου θ΄ αποφασιστεί από το συριακό λαό ».Η πρέσβης τόνισε :
«Η προτεραιότητά μας είναι αληθινά να κοιτάξουμε πως μπορούμε ν΄αποκτήσουμε αποτελέσματα. Με ποιόν οφείλουμε να εργαστούμε για να κάνουμε πραγματικά μια διαφορά για τ΄ατομα στη Συρία; »
H διπλωμάτης είπε ότι δεν θέλει να επικεντρωθεί στην τύχη του Bachar Al-Assad « με τον ίδιο τρόπο όπως έκανε η προηγούμεη διοίκηση». « Εμείς θεωρούμε ότι αυτός είναι ένα εμπόδιο;Nαι.Θα παραμείνουμε καθισμένοι εδώ και θα επικεντρωθούμε στο να τον κάνουμε να φύγει; όχι », είπε.
 
Η Nikki Haley ομοίως ανακοίνωσε ότι θέλει να εναντιωθεί στην επιρροή του Ιράν συμμάχου της Συρίας στον πόλεμο κατά των « ανταρτών ». Διαβεβαίωσε ότι η Washington ήταν έτοιμη να εργαστεί με άλλους παράγοντες στη διαμάχη συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας για να βρεθεί μια λύση μακροπρόθεσμη στη Συρία..lemonde
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου