Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Η ΡΩΣΙΚΗ GAZPROM ΣΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ… ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Φαίνεται πως οι Ρώσοι δεν ήξεραν τι σημαίνει… τουρκικό φέσι!

Την ίδια ώρα που ο Πούτιν φωτογραφίζονταν σε θερμή χειραψία με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταιγίπ Ερντογάν, ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ θριαμβολογούσαν για τις εμπορικές συμφωνίες που υπογράφτηκαν μεταξύ των δυο χωρών, γίνονταν γνωστό πως η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου, η γνωστή Gazprom, προχώρησε σε αλλεπάλληλες μηνύσεις σε τουρκικές εταιρείες για την μη πληρωμή στις τιμές που συμφωνήσαν για την αγορά του φυσικού αερίου από την Ρωσία.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, η Gazprom σέρνει στα διεθνή δικαστήρια τις τουρκικές εταιρείες, Akfel Gaz Sanayi και Ticaret A.Ş., Batı Hattı Doğalgaz Ticaret A.Ş. και Kibar Enerji A.Ş, για το φυσικό αέριο που πήραν από την Ρωσία χωρίς να το πληρώσουν στις τιμές που είχαν συμφωνηθεί εκ των προτέρων.

Να πρόσεχαν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.