Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Τι πραγματικά συμβολίζει η Ελληνική Σημαία


 Η Ελληνικά σημαία συμβολίζει την χάρη του Χριστού με τον Σταυρό να δεσπόζει, τη συνοδεία Του που αποτελείται από τους τέσσερις Αρχαγγέλους Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ραφαήλ, Ουριήλ και τα εννέα τάγματα των Αγγέλων που ακολουθούν στις εννέα παράλληλες γραμμές. Το δε Άγιο ύφασμα της σημαίας μας, δηλώνει την Υπερμάχον Στρατηγό της πατρίδας μας, την Παναγία, την Θεοτόκο που ενώνει τον υλικό κόσμο με τον πνευματικό, τον κόσμο της ανθρωπότητας με τον κόσμο των Αγγέλων και αποκλειστικά με τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, είναι ο συνδετικό κρίκος μεταξύ Ουρανού και Γής.
Έχοντας υπόψιν όλα τα ανωτέρω, βλέπουμε ότι η Ελληνική Σημαία δεν είναι ένα απλό πανί, αλλά Ιερό, συμβολίζει το Ελληνικό Έθνος με τους αγώνες και τις θυσίες του για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδας την Ελευθερία. Είναι αυτή η ίδια Ελλάδα με τα παιδιά της, την ιστορία της, τα εθνικά και Χριστιανικά της ιδανικά όπου κάτω απο τις πτυχές της τα παιδιά της Ελλάδος ορκίζονται να υπηρετήσουν την πατρίδα με πίστη και αφορίωση. Κάτω απο τις πτυχές της ορκίστηκαν οι Τουρκομάχοι πρόγονοι μας το 1821 να ελευθερώσουν την σκλαβωμένη πατρίδα ή να πεθάνουν. Με τη σημαία μπροστά το 1940 οι παπούδες και οι πατεράδες μας έγραψαν χρυσές σελίδες πάνω στα Ηπειρωτικά και Αλβανικά βουνά.

 Ας μην ξεχνάμε το ποιήμα του Στέφανου Δάφνη που λέει:

Αυτό είναι το ιερό πανί το γαλανό και τ' άσπρο
κομμάτι απ' ανοιξιάτικο και ξάστερο ουρανό
που είναι λευκό σαν τον αφρό του κύματος που ανθίζει.
Σε περιγιάλι ολόγυρο σε πέλαγο μακρυνό
το πήρε κάποια μάγισσα και το έκανε χλαμύδα
και ζει σ' αυτό και πάλλεται ολόκληρη η Πατρίδα.


Πηγή: Χειλάκης Δημήτριος, Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ-ΕΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.