Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Κίνηση ΜΑΤ της Κύπρου στην Τουρκία

Στο λιμάνι της Λεμεσού κατέπλευσε, το μεσημέρι, το υπερσύγχρονο σεισμογραφικό σκάφος Ramform Hyperion, το οποίο θα πραγματοποιήσει σεισμογραφικές έρευνες σε τεμάχια της Κυπριακής ΑΟΖ, κόντρα στις τουρκικές απειλές.

Το νεότευκτο σκάφος έφτασε στην Κύπρο από το ναυπηγείο της Mitsubishi, στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας, και αφού πραγματοποίησε τις απαιτούμενες δοκιμές στη Σιγκαπούρη, ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκδώσει, τις προηγούμενες μέρες, σχετική Navtex, με τις ακριβείς συντεταγμένες που θα δραστηριοποιηθεί το Ramform Hyperion και καλούνται οι καπετάνιοι άλλων σκαφών να είναι προσεκτικοί εντός μιας απόστασης που καθορίστηκε στα 10 ναυτικά μίλια από το ερευνητικό σκάφος.

Σύμφωνα με την Navtex, το σκάφος μεταφέρει 14 σεισμογραφικά καλώδια μήκους των 10 χιλιομέτρων που καλύπτουν περιοχή πλάτους 1.500 μέτρων και συνοδεύεται από σκάφη υποστήριξης.
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.