Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Ισραήλ στους λαθρομετανάστες.Η γυρνατε στην Αφρική η φυλάκιση στην έρημο!


HOLOT, Ισραήλ - Καθώς η Ευρώπη αγωνίζεται να ανακόψει την πλημμύρα των μεταναστών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή που προσπαθούν να διασχίσουν την Μεσόγειο Θάλασσα, το Ισραήλ έχει αρχίσει να σκληραίνει τη στάση του προς τους πρόσφυγες. Λέει ότι οι Αφρικανοί είναι ανεπιθύμητοι στην χώρα και πρέπει να φύγουν τώρα ή να αντιμετωπίσουν μια χρονικά αόριστη παραμονή στη φυλακή. 

Οι ισραηλινές αρχές έστειλαν επιστολές προς τους πρώτους 45.000 λαθρομετανάστες από την Ερυθραία και το Σουδαν, ενημερώνοντάς τους ότι έχουν 30 ημέρες για να αποδεχθούν την προσφορά του Ισραήλ ($ 3.500 σε μετρητά και ένα εισιτήριο για την Αφρική) , ή φυλάκιση στο Saharonim.
Οι Ισραηλινοί ηγέτες διακήρυξαν ότι η σκληρή τους προσέγγιση - η οικοδόμηση ενός φράχτη κατά μήκος των συνόρων της χώρας, αρνείται άδειες εργασίας για τους παράνομους μετανάστες, αναγκάζοντάς τους να παραμείνουν σε ένα κέντρο κράτησης στην έρημο - μπορεί τελικά να σώσει ζωές αποτρέποντας τους μετανάστες από το να επιχειρήσουν ένα επικίνδυνο ταξίδι. Οι επικριτές της ισραηλινής πολιτικής λένε ότι μια χώρα που χτίστηκε από τους πρόσφυγες θα πρέπει να είναι περισσότερο θετική σε ατόμα που εγκαταλείπουν τον πόλεμο, τη φτώχεια και την καταπίεση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.