Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Καλεντερίδης: O Ερντογάν τώρα δίνει εξετάσεις εάν μπορεί να γίνει παγκόσμιος ηγέτης


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Σάββας Καλεντερίδης, ανέλυσε τον ρόλο της Τουρκίας στην κρίση του Κατάρ. 

Ο πρώην αξιωματικός των Μυστικών μας Υπηρεσιών και νυν συγγραφέας – γεωπολιτικός αναλυτής αναφέρθηκε στις προεκτάσεις της κρίσης με επίκεντρο το εμιράτο της Μέσης Ανατολής και τις επιδιώξεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Καλεντερίδης αναφέρθηκε στις αιτίες της κρίσης, εντοπίζοντας τες στη στήριξη του Κατάρ στη Μουσουλμανική Αδελφότητα και την άρνησή του να συμπαραταχθεί σε μέτωπο εναντίον του Ιράν.
Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, ο Σάββας Καλεντερίδης ανέφερε πως δεν συντάσσεται με τις ΗΠΑ ως προς τον αποκλεισμό του Κατάρ για δύο λόγους. Ο ένας ότι το ΑΚΡ είναι στην ουσία αδελφό κόμμα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και ο δεύτερος είναι τα τεράστια ποσά που έχει εξασφαλίσει η Τουρκία και ο ίδιος ο Ερντογάν από το Καταρ».

Σύμφωνα με τον κ. Καλεντερίδη, τα δύο τελευταία χρόνια εισέρρευσαν στην Τουρκία 19 δισ. δολάρια σε επενδύσεις από το Κατάρ στην Τουρκία και περίπου 10 δισ. δολάρια δόθηκαν από την αραβική χώρα σε τουρκικές εταιρείες για την κατασκευή του Μετρό της Ντόχα αλλά και για τα έργα του Μουντιάλ. 

Μάλιστα ο κ. Καλεντερίδης αναφέρει πως «ίσως είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία δίνει εξετάσεις για να περάσει ως μια μεγάλη δύναμη στο Παγκόσμιο πολιτικό σύστημα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.