Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Αρχιτέκτονας δείχνει φωτογραφίες και φωνάζει: Ξεκίνησαν την ανέγερση του Τρίτου Ναού


Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Διάσημος αρχιτέκτονας υποστηρίζει με φωτογραφίες πως ξεκίνησε η ανέγερση του Τρίτου Ναού και ανάβει «φωτιές» σε Εβραίους και όχι μόνο.

Όταν ο Philip Gilchrist, ένας μη Εβραίος αρχιτέκτονας από την Νέα Ζηλανδία, επισκέφτηκε την περασμένη Τρίτη την Ιερουσαλήμ και είδε με μεγάλη τους έκπληξη κάτι που είναι βέβαιος ότι αποτελεί την αρχή της ανέγερσης του Τρίτου Ναού του Σολομώντα.

Αφότου έφτασε την «ιερή πόλη», ξεναγήθηκε στο συγκρότημα κτηρίων στο Όρος του Ναού και μετά στο σύμπλεγμα τούνελ που «γειτονεύει» με τα διατηρημένα τείχη του όρους του Ναού.

Το τούνελ είναι ανοιχτό στους επισκέπτες και αυτή την στιγμή λαμβάνουν εκεί εργασίες ανακαίνισης, με σκοπό, όπως λένε, να ενδυναμωθούν τα αρχαία τείχη που στηρίζουν το κτίσμα από πάνω.

«Είμαι σίγουρος πως αυτό που είδα είναι η αρχή της ανέγερσης του Τρίτου Ναού», είπε ο Gilchrist, μιλώντας στο Breaking Israel News.

«Ως αρχιτέκτονας, γνωρίζω πως αν πληρωνόμουν για αυτό το πρότζεκτ, αυτός θα ήταν ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο θα άρχιζα. Δεν ξεκινάς από την κορυφή, ξεκινάς κάνοντας τα θεμέλια δυνατά», πρόσθεσε.

Όπως σχολιάζεται από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι εργασίες γίνονται από μουσουλμάνους, οι οποίοι μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, μοιάζουν να είναι αρκετά χαρούμενοι που θα δουλέψουν επάνω στον εβραϊκό Ναό.

Ο Νέο-Ζηλανδός δημοσίευσε μάλιστα και φωτογραφία από τα έργα

Ο ενθουσιασμός του Gilchrist έβαλε ακόμα και τον γνωστό Ραβίνο Clorfene σε σκέψεις, ο οποίος στην αρχή δεν θεωρούσε πως έχει ξεκινήσει η ανέγερση του Τρίτου Ναού.

«Είναι σημαντικό που οι εργάτες είναι Άραβες μουσουλμάνοι», είπε. «Έχουμε μια προφορική παράδοση που αναφέρει πως οι Άραβες θα είναι οι πρώτοι που θα αποδεχθούν τους Νόμους του Νώε», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κίνησης του Ναού, Yaakov Hayman, θα προτιμούσε το συμπέρασμα του Gilchrist να ήταν πιο ακριβές και απέφυγε να το συμμεριστεί 100%.

«Πάντα σκάβουν εδώ για αρχαιολογικούς λόγους και περιστασιακά για εργασίες συντήρησης. Είναι όμως αλήθεια πως αν ξεκινούσε η ανέγερση του Τρίτου Ναού, θα έμοιαζε πιθανότατα κάπως έτσι, με εργασίες από τα θεμέλια για είναι ισχυρά», σημείωσε, προσθέτοντας πως η πρώτη φάση ανέγερσης του Ναού θα επικεντρωνόταν στην δημιουργία χώρου λατρείας για εβραίους και χριστιανούς.

«Το επόμενο βήμα, όπως περιγράφουν εβραϊκές πηγές, είναι όταν άλλες θρησκείες, συμπεριλαμβανομένου του Ισλάμ, μας ικετεύουν να κτίσουμε τον Τρίτο Ναό», κατέληξε.

Τι να ισχύει τελικά; Υπάρχει σχέδιο ανέγερσης του Ναού που δεν γνωρίζουν οι Εβραίοι; Η Νέα Τάξη -οι λεγόμενοι δηλαδή παγκοσμιοποιητές- αποφάσισε να προχωρήσει με την ανέγερση του Τρίτου Ναού, προκειμένου να ανακηρύξει από την Ιερουσαλήμ παγκόσμια ειρήνη, ενώνοντας όλες τις θρησκείες και τα δόγματα;

Πολύ σύντομα θα μάθουμε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.