Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Μαθητές από όλον τον κόσμο καλούν τον παγκόσμιο ηγέτη στην Ιερουσαλήμ

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Μετά το βίντεο-μήνυμα όλων των κορυφαίων θρησκευτικών ηγετών, οι οποίοι προέτρεψαν τους πιστούς τους «να κάνουν φίλους» από τις άλλες θρησκείες, στην Ιερουσαλήμ νέοι από τις τρεις αβραμικές θρησκείες απαιτούν ένωση των θρησκειών και παγκόσμια ειρήνη, την οποία θα φέρει ο ένας ηγέτης.

Επηρεασμένοι από την πρωτοβουλία του εβραϊκού Elijah Interfaith Institute, (Διαθρησκειακό Ινστιτούτο Ελιγιάχ [που σημαίνει ο θεός μου είναι ο Γιαχβέ]) και απαντώντας στην κλήση του Πάπα Φραγκίσκου για δημιουργία μιας νέας κουλτούρας που θα «προωθεί την ειρήνη», 75 εβραίοι, μουσουλμάνοι και χριστιανοί μαθητές συγκεντρώθηκαν στο εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ την περασμένη Κυριακή για μία «μοναδική σύνοδος κορυφής», όπως χαρακτηρίστηκε.

Οι μαθητές ηλικίας 15 και 16 ετών προέρχονταν από την Αργεντινή, την Βραζιλία, το Κονγκό, την Κένυα, το Μεξικό και την Ισπανία.

Στην έναρξη της πολυπολιτισμικής και διαθρησκειακής τελετής, οι νέοι αυτοί μαθητές εξέφρασαν την ελπίδα τους για «παγκόσμια ειρήνη».

Μαθητές από το Κονγκό είπαν ένα τραγούδι στα Swahili, ενώ Παλαιστίνιοι μαθητές τραγούδησαν τον γνωστό τραγούδι του John Lennon «Imagine» Με την φράση «φαντάσου να μην υπάρχει Παράδεισος». Μαθητές από την Ακαδημία Μουσικής και Χορού της Ιερουσαλήμ» τραγούδησαν για την «παγκόσμια ειρήνη» στα Εβραϊκά.

Τρις θρησκευτικοί ηγέτες, αντιπροσωπεύοντας τις τρεις αβραμικές θρησκείες, έδωσαν ευλογία για την «συμπροσευχή της ειρήνης». Πρόκειται για τους Kadi Iyad Zahalka, επικεφαλής του Δικαστηρίου Σαρίας του Ισραήλ, τον παπαικό πρέσβη του Ισραήλ, Giuseppe Lazzarotto, και τον Ραβίνο Dr. Shlomo Dov Rosen.

Όλοι τους παρότρυναν σε διαθρησκειακές συναντήσεις εβραίων και μη εβραίων πιστών στο όνομα του Γιαχβέ, ο οποίος, μην ξεχνάμε, αναμένεται να ανακηρυχθεί «παγκόσμιος ηγέτης» στην Ιερουσαλήμ, εκεί δηλαδή που συνυπάρχουν οι τρεις «αβραμικές θρησκείες».

Στο κλείσιμο της τελετής, αύριο Τετάρτη 5. Ιουλίου, όλοι περιμένουν χαιρετισμό του Πάπα Φραγκίσκου μαζί με φύτευση ελιάς στο όνομά του.

Γαλουχούν τους νέους ανθρώπους, πείθοντάς τους, πως σκοπός της ένωσης των θρησκειών είναι η επικράτηση της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο πυρήνας της παγκόσμιας θρησκείας θα είναι ο Γιαχβέ και οι νέοι πιστοί, που θα πρεσβεύουν παντού το μήνυμα «ειρήνης» του παγκόσμιου ηγέτη, τον οποίο κατά κάποιον τρόπο καλούν να παρέμβει από την Ιερουσαλήμ.

Μια «ειρήνη», η οποία θα ερμηνεύεται ως «τάξη και ασφάλεια» για όλους τους ανθρώπους, που θα ζουν ανελεύθερα, μαντρωμένοι σε πόλεις-γκέτο για το «καλό» τους.

Τα Λόγια του Χριστού θα μοιάζουν με μια «ρομαντική ιστοριούλα» ξεπερασμένων εποχών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.