Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Τον συμβούλευσε ο Πούτιν: Τι θα κάνει ο Τραμπ στις ΗΠΑ

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ένας σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, «αποκάλυψε πως η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ παίρνει συμβουλές από την Ρωσία.

Αρχικά δήλωσε πως η Ουάσινγκτον θα λάβει «κάθε κατάλληλο μέτρο» προκειμένου να προστατεύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τις απειλές της Βόρειας Κορέας, η οποία ανακοίνωσε ένα σχέδιο να εξαπολύσει πυραύλους κοντά στο Γκουάμ, που είναι αμερικανικό έδαφος.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν σαφής: θα χρησιμοποιήσει κάθε κατάλληλο μέτρο για να προστατεύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους πολίτες τους», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Γκόρκα, αναπληρωτής βοηθός του Τραμπ, στο ραδιόφωνο του BBC.

«Δεν ανακοινώνουμε τα μελλοντικά σχέδιά μας ούτε πώς πρόκειται να αντιδράσουμε. Αν δείξεις στους παίκτες γύρω από το τραπέζι του πόκερ τα χαρτιά σου, θα χάσεις το παιγνίδι. Δεν είναι καλή ιδέα στα χαρτιά, είναι μια πολύ κακή ιδέα στη γεωπολιτική», πρόσθεσε εν συνεχεία, δείχνοντας πως η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ δουλεύει πλέον με άκρα μυστικότητα, ακριβώς όπως πράττει η κυβέρνηση Πούτιν στην Ρωσία.

Ως γνωστόν οι Ρώσοι δουλεύουν «κάτω από το καπάκι», νοοτροπία των κυβερνήσεων της Εθνικής Δεξιάς, η οποία στέκεται ως αντίβαρο στην διεθνιστική Νέα Τάξη που σκοπό έχει την εγκαθίδρυση ενός μονοπολικού κόσμου ενός κέντρου εξουσίας.

Φαίνεται πως οι Ρώσοι συμβουλεύουν ενδελεχώς τον Ντόναλντ Τραμπ και αυτό φαίνεται από την ρητορική που χρησιμοποιούν οι αξιωματούχοι της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.

Η ένταση έχει αυξηθεί αφότου η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δύο δοκιμές πυρηνικών βομβών πέρυσι και δύο δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων τον Ιούλιο. Ο Τραμπ έχει πει ότι δεν θα επιτρέψει στην Πιονγκγιάνγκ να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο που θα έχει την ικανότητα να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.