Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ NASA ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Με την ευκαιρία της ολικής έκλειψης ηλίου η NASA θα πραγματοποιήσει ένα πείραμα που έχει γεννήσει ήδη πολλές απορίες, αλλά και συνωμοσίες. Τι πραγματικά συμβαίνει;
Η NASA και το Πανεπιστήμιο του Montana είναι έτοιμοι να στείλουν έναν τεράστιο αριθμό βακτηρίων στη στρατόσφαιρα. Ωστόσο όπως αναφέρουν δεν χρειάζεται να ανησυχούμε γι αυτό. Είναι όλα για την επιστήμη…

Οι ομάδες στις ΗΠΑ θα απελευθερώσουν περίπου 100 μπαλόνια κατά τη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης της 21ης ​​Αυγούστου. Θα φτάσουν περίπου 85.000 πόδια στον αέρα, και κάθε μπαλόνι θα έχει κάμερες για βίντεο και φωτογραφίες, καθώς και έναν εντοπιστή.

Ορισμένα από αυτά τα μπαλόνια θα φέρουν επίσης δείγματα από εξαιρετικά ανθεκτικά βακτήρια. Οι επιστήμονες της NASA θέλουν να δουν πώς αντιδρούν στις συνθήκες που μοιάζουν με τον Άρη.

Το άνω μέρος της στρατόσφαιρας της Γης έχει συνθήκες πολύ παρόμοιες με την ατμόσφαιρα του Άρη στην επιφάνεια. Εκεί ο αέρας είναι λεπτός και το περιβάλλον είναι κρύο και γεμάτο ακτινοβολία. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες της Γης θα γίνουν ακόμα περισσότερο σαν τον Άρη.

Το πείραμα στοχεύει να δοκιμάσει τα όρια των ζωντανών οργανισμών στη Γη.

Τελικά, τα μπαλόνια θα σκάσουν και οι συσκευές θα στείλουν τα δεδομένα και τα βακτήρια κάτω στο έδαφος. Η NASA θα συγκρίνει τα βακτήρια της στρατόσφαιρας με δείγματα που έχουν απομείνει στη Γη για να δουν τι άλλαξε.

Οι ερευνητές λένε ότι ελπίζουν να μάθουν πολλά από το πείραμα του μπαλονιού. Ταυτόχρονα οι βιντεοκάμερες θα μεταδώσουν ζωντανά την έκλειψη στο διαδίκτυο για εκατομμύρια τηλεθεατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.