Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Oι Κούρδοι απαντούν στο κάλεσμα της Δαμασκού: είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις


H αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατική Ομοσπονδία της Β Συρίας εξέδωσε ένα γραπτό ανακοινωθέν αναφορικά με τις παρατηρήσεις του σύριου ΥΠΕΞ Walid al-Mouallem που δήλωσε ότι η “συριακή κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις με τους κούρδους επί των αιτημάτων τους για μια αυτονομία στη Β Συρία.”

Το ανακοινωθέν της Democratic Northern Syria Federation υπενθυμίζει ότι οι συνομιλίες της Γενεύης απέτυχαν ενώ ο συριακός εμφύλιος πόλεμος μένονταν εδώ και 6 χρόνια κατά τη διάρκεια του οποίου το αίμα εκατομμυρίων συρίων χύθηκε και εκατομμύρια άλλοι εκτοπίστηκαν.
Τονίζει ότι οι δυνάμεις της Β Συρίας διέθεταν ένα σχέδιο για μια λύση από την εκδήλωση της Συριακής κρίσης εν τούτοις η κατάσταση αυτή αγνοήθηκε με αποτέλεσμα οι όποιες συνομιλίες χωρίς τους τέκτονες αυτού του σχεδίου ν΄αποτύχουν.

Το ανακοινωθέν συνεχίζει
“Αξιολογούμε τη δήλωση του ΥΠΕΞ αναφορικά με διαπραγματεύσεις με τους κούρδους ως αργοπορημένο αλλά θετικό βήμα καθώς πιστεύουμε ότι ο μόνος δρόμος για λύση στη συριακή κρίση είναι οι διαπραγματεύσεις.
Εμείς ως Democratic Northern Syria Federation είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις.”anf 27.9.17
Οι κούρδοι της Συρίας ξεκίνησαν μια εκλογική διαδικασία σε 3 φάσεις για την ανάδειξη των αντιπροσώπων και οργάνων τους.Πριν λίγες μέρες διεξήγαγαν δημοτικές εκλογές στις περιοχές που ελέγχουν στη Συρία.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.