Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Πανζουρλισμός στη Θεσσαλονίκη με τον λαό να ζητωκραυγάζει: Ξύπνησαν οι χειρότεροι τουρκικοί εφιάλτες ενόψει ελληνοτουρκικής κρίσης



Του Βασίλη Καπούλα

Με μια κίνηση το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΝ κατάφεραν να προκαλέσουν εφιάλτες στους Τούρκους και να δώσουν ένα ηχηρό ψυχολογικό ράπισμα. Το τι έγινε στην Θεσσαλονίκη σήμερα (26-10-2017) δεν περιγράφεται. Ο κόσμος σκαρφάλωνε μέχρι και τα κάγκελα για να δει τις επιδείξεις στο ιστορικό θωρηκτό Αβέρωφ ενώ σε κλίμα συγκίνησης έγινε και η παρασημοφόρηση της πολεμικής σημαίας του θωρηκτού. Ένας «χαμός» στη παραλία της Θεσσαλονίκης. Χιλιάδες κόσμου σε μια πρωτοφανή παρουσία. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια επίδειξη στον Θερμαϊκό…

Και το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί μέσα μας, είναι γιατί φέτος το «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» γιατί σήμερα. Τι συμβολίζει άραγε η κίνηση αυτή; Πως το βλέπουν οι Τούρκοι και τι άραγε να σκέφτονται…

Επίδειξη μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με τη συμμετοχή φρεγάτας, ελικοπτέρου και ομάδας υποβρύχιων καταστροφών, στον θαλάσσιο χώρο δίπλα στο «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εκδηλώσεων, τις οποίες διοργανώνει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού με την ευκαιρία της παραμονής του ιστορικού θωρηκτού στη Θεσσαλονίκη.

Η επίδειξη ξεκίνησε μετά την τελετή παρασημοφόρησης της πολεμικής σημαίας του «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Στο πλοίο βρίσκεται και ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Στην επίδειξη που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη θέση ελλιμενισμού του Αβέρωφ, συμμετείχε η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, ελικόπτερο τύπου S70B Aegean Hawk και ομάδες/σκάφη της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών όπως μεταδίδει το thestival.gr .

Εκατοντάδες πολίτες κατέκλυσαν το λιμάνι της πόλης και καταχειροκρότησαν όσους συμμετείχαν στην επίδειξη, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της διπλής γιορτής της Θεσσαλονίκης που τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο αλλά και την 105η επέτειο από την απελευθέρωσή της.

Στις 17:30, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα συμμετάσχει, μαζί με τις μπάντες των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων στην καθιερωμένη μικτή επίδειξη στην πλατεία Αριστοτέλους.

Αύριο, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα βρίσκεται, στις 12:30μμ, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στις 13:30 στο Θέατρο Κήπου των Εποχών, στη Νέα Παραλία, ενώ την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν στην πλατεία Ευόσμου, στις 12:00μμ, στη συνέχεια, στις 13:00 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και στις 14:00 μπροστά από την πλώρη του «Γ. ΑΒΕΡΩΦ».

Η παρασημοφόρηση της σημαίας του Αβέρωφ

Η τελετή παρασημοφόρησης πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης κι εθνικής υπερηφάνειας, επί του πλοίου που θα βρίσκεται εν όρμω στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου.
 
Για το ιστορικό του θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ πατήστε εδώ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.