Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Πούτιν: «Θα κάνω τη Σερβία την πιο ισχυρή χώρα στα Βαλκάνια»


Η ρωσο-σερβική αμυντική προσέγγιση προχωρά με πολύ γοργά βήματα παρά τις ανακοινώσεις περί ουδετερότητας από το Βελιγράδι. Ο Β.Πούτιν έδωσε εγγυήσεις για την δημιουργία του ισχυρότερου Στρατού στα Βαλκάνια.
Ερχονται MiG-29 από Λευκορωσία ώστε να συμπληρωθεί μια Μοίρα, S-300 και πολλά άλλα…

Οι υπουργοί Άμυνας της Σερβίας και της Ρωσίας, Αλεξάνταρ Βουλίν και Σεργκέι Σοιγκού , κατά την επίσκεψη του δεύτερου στο Βελιγράδι , δήλωσαν από κοινού ότι η Σερβία και η Ρωσία έχουν διατηρήσει μια ειδική αμυντική σχέση που ανάγεται στους αιώνες .

Μάλιστα ο Ρώσος ΥΠΑΜ απευθυνόμενους στους Σέρβους δήλωσε σε μια στιγμή: «Δεν έχουμε το δικαίωμα να είμαστε λιγότερο γενναίοι από τους προγόνους μας!».

Οι υπουργοί άμυνας Βούλιν και Σοϊγκού βρέθηκαν στο Βελιγράδι παρακολουθώντας την τελετή που σηματοδοτεί την Ημέρα της απελευθέρωσης του Βελιγραδίου, που αποτελεί ορόσημο και για τις δύο χώρες.

« Στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας και της ιστορίας σας, ήμασταν στην ίδια πλευρά. Αυτό είναι που μένει να θυμόμαστε, αυτό είναι που καθορίζει το μέλλον. Επομένως, δεν έχουμε το δικαίωμα να είμαστε λιγότερο θαρραλέοι από τους προγόνους μας. Γνωρίζετε ότι η Σερβία είναι στρατιωτικά ουδέτερη χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να είναι στρατιωτικά ισχυρή», δήλωσε ο Σέρβος ΥΠΑΜ.

«Γι ‘αυτό, η βοήθειά σας είναι εξαιρετικά σημαντική», συνέχισε ο ίδιος.

«Η συμφωνία μεταξύ του Προέδρου Πούτιν και του Προέδρου Βούτσιτς είναι σημαντική, και χάρη σε αυτήν μπορούμε να πούμε ότι σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να υπερασπιστούμε τον εναέριο χώρο μας. Θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστήσω προσωπικά, διότι γνωρίζω πόση προσπάθεια χρειάστηκε για να γίνει αυτό», είπε ο υπουργός Vulin.

«Περίπου 73 χρόνια πριν, οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας ήταν πλάι –πλάι . Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, όταν πολλοί προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, όταν σε ορισμένες χώρες δημιουργούν μνημεία σε όσους πολέμησαν εναντίον μας και ήταν από την πλευρά του φασισμού. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός .

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σόιγκου παρέδωσε στον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς τα έξι αεροσκάφη MiG-29, τα οποία αποτελούν μέρος της δωρεάς σε στρατιωτικό υλικό που παρέχει η Ρωσία στην Σερβία.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής έγινε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο «Μπατάινιτσα» του Βελιγραδίου, στο πλαίσιο στρατιωτικής επίδειξης, που αποτέλεσε την κεντρική εκδήλωση, για τα 73 χρόνια της απελευθέρωσης της πόλης, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ευχαρίστησε τον Ρώσο υπουργό και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί.

Η σερβική κυβέρνηση με κατεπείγων αίτημα θα προμηθευτεί από την Μόσχα κατά τους προσεχείς μήνες, εκτός από έξι αεροσκάφη «MiG-29», και πυραυλικά συστήματα «Smerch» και «Uragan», με αυτά τα συστήματα να έπονται το επόμενο διάστημα πλην φυσικά των MiG .

Την ίδια στιγμή είναι στο τελικό στάδιο των συζητήσεων η προμήθεια αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 από τις σερβικές δυνάμεις !

«Η Μόσχα είναι αποφασισμένη να ματαιώσει το σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών που θέλουν να μετατρέψουν την Κροατία σε ηγέτιδα δύναμη της περιοχής. Ένας πανίσχυρος σερβικός στρατός είναι η μόνη εγγύηση για την ειρήνη στα Βαλκάνια», φέρεται να είχε δηλώσει ο Πούτιν σε στενούς συνεργάτες του.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τους συνεργάτες του να μετατραπεί η Σερβία στην πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων , η οποία θα είναι σε θέση να απαντήσει σε οποιαδήποτε απειλή!…αναφέρουν σερβικές στρατιωτικές πηγές.

Έτσι επιβεβαιωνόμαστε πλήρως ως ιστοσελίδα για την πρόβλεψη για την γεωπολιτική κατάσταση στην Σερβία αλλά και για τον αναβρασμό που επικρατεί στα Βαλκάνια, καθώς και για την προμήθεια σύγχρονων ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Ο Αλβανικός εθνικισμός, η κροατική αλαζονεία που επιθυμεί και άλλα σερβικά εδάφη και η ισλαμική τρομοκρατία στην Βοσνία , θα πυροδοτήσουν ένα άγριο και ανηλεή Γ’ Βαλκανικό πόλεμο πάνω ακριβώς στα πρότυπα των δύο προηγούμενων , προκαλώντας ακόμη και παγκόσμιο πόλεμο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.