Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Μυστική διπλωματία:O Sergei Naryshkin, o επικεφαλής της ρωσικής αντικατασκοπείας των SVR έκανε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ισραήλ


O Sergei Naryshkin, o επικεφαλής της ρωσικής αντικατασκοπείας των SVR, πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική όσο κια μυστική μη ανακοινώσιμη επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ την 23 Νοέμβρη. Οι πηγές του DEBKAfile στην Ιερουσαλήμ μεταφέρουν ότι ο Naryshkin ήταν απεσταλμένος για να περάσει το μήνυμα του Ισραήλ στον Bashar Assad: δώστε στο Ιράν στρατιωτικές βάσεις στη Συρία και το Ισραήλ θα εγκαταλήψει την πολιτική του των 6 χρόνων για μια μη στρατιωτική παρέμβαση στη συριακή διαμάχη.

Ο επικεφαλής της αντικατασκοπείας που θεωρείται στη Μόσχα ένας από τους πιο κοντινούς συμβούλους του Πούτιν είχε επίσης μυστικές συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών με τον Υπ.Άμυνας Avigdor Lieberman, το διευθυντή της Mossad τον Yossie Cohen. Aυτοί του εξέθεσαν τις τις διάφορες πτυχές του κινδύνου που παρουσιάζουν οι μόνιμες ιρανικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία για την ασφάλεια του Ισραήλ.Ο Naryshkin έπειτα πήγε στη Ramallah για να συναντηθεί με τον Mahmoud Abbas.

Στην Ιερουσαλήμ ο επικεφαλής της SVR επιχείρησε να πείσει τους υψηλούς υπευθύνους του Iσραήλ να συνεργαστούν στις ζώνες αποκλιμάκωσης στη Συρία που ξεκίνησα από κοινού από ΗΠΑ Ρωσία. Η απάντηση ήταν αρνητική με το σκεπτικό ότι οι 2 υπερδυνάμεις δεν ενεργούν συντονισμένα για να εμποδίσουν την καθιέρωση στρατιωτικής παρουσίας του Ιράν στη Συρία. Ο Naryshkin επίσης καθησύχασε τους ισραηλινούς διευθύνοντες ότι η τριμερής σύνοδος στο Sotchi, με Ιράν και Τουρκία δεν στρεφόταν κατά του Ισραήλ..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.