Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση, κόρναραν στο δρόμο στο ΑΒΕΡΩΦ που σάλπαρε…


«Με ζεστές ψυχές και μια μεγάλη αγκαλιά μας υποδέχτηκαν οι Βορειοελλαδίτες και φεύγουμε με αυτή τη ζεστασιά στο μυαλό και στις ψυχές μας» δήλωσε ο κυβερνήτης του «Αβέρωφ», Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο fm104.9, κατά τον απόπλου του ιστορικού θωρηκτού από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Της Αλεξάνδρας Χατζηγεωργίου
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περίπου στις 10:00 το πρωί, απέπλευσε το θωρηκτό «Αβέρωφ», με προορισμό τη Μαρίνα Φλοίσβου και στην παραλία της Θεσσαλονίκης, εκτυλίχθηκαν στιγμές συγκίνησης. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να το αποχαιρετήσει, όπως περιέγραψε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κυβερνήτης κ. Χαραλαμπόπουλος.

«Ήταν πολύ συγκινητικό, κατά τη διάρκεια του απόπλου συγκεντρώθηκε κόσμος στην παραλία, στον Λευκό Πύργο, ενώ την ίδια ώρα οι οδηγοί κόρναραν στους δρόμους και εμείς ανταποδίδαμε με την “μπουρού” του πλοίου. Συγκινητικές στιγμές και για μένα και για το πλήρωμα. Θα μείνει μέσα μας η ζεστασιά του κόσμου, οι ζεστές ψυχές των επισκεπτών του Αβέρωφ και ο παλμός του κόσμου της Βόρειας Ελλάδας» ανέφερε ιδιαίτερα συγκινημένος.

«Αφήνουμε την όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης και μαζί αφήνουμε πίσω μας και ένα κομμάτι της ψυχής μας. Το Αβέρωφ αφήνει σήμερα τη Θεσσαλονίκη, το πολεμικό ναυτικό όμως θα συνεχίσει να εμπνέει και να προστατεύει τη Βόρεια Ελλάδα», επισήμανε ο κυβερνήτης του θρυλικού θωρηκτού.

Ο κ. Χαραλαμπόπουλος σχολίασε και τον εντυπωσιακό αριθμό των επισκεπτών του «Αβέρωφ» κατά την δίμηνη παραμονή του στο λιμάνι του Θερμαϊκού. «Περισσότεροι από 135.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν το θωρηκτό «Αβέρωφ».

Απίστευτα μεγάλος αριθμός και μας γεμίζει αισιοδοξία και συγκίνηση» είπε και μοιράστηκε με τους ακροατές του Πρακτορείο fm 104.9, δύο στιγμές που έχουν “χαραχτεί” μέσα του, «δεν θα ξεχάσω ποτέ τον ηλικιωμένο που ανέβηκε στη σκάλα κλαίγοντας και φίλησε το κατάστρωμα και μια ομαδούλα από παιδάκια δημοτικού, τα οποία καθισμένα κάτω από το πυροβόλο στην πρύμνη τραγουδούσαν τραγουδάκια για την πατρίδα».

Το ιστορικό θωρηκτό “Αβέρωφ”, αναμένεται να καταπλεύσει το πρωί της Πέμπτης στη Μαρίνα Φλοίσβου, ενώ όπως ανέφερε ο Κυβερνήτης κ. Σωτήρης Χαραλαμπόμπουλος δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και δεύτερη φορά τη Νύφη του Θερμαϊκού, διότι το ενδιαφέρον που επέδειξε ο κόσμος, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.