Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Τουρκία: «Όλοι θέλουν να γίνουν πράκτορες! - 27 χιλιάδες οι αιτήσεις στην MIT»


Συνολικά 27 χιλιάδες άτομα υπέβαλαν αιτήσεις προκειμένου να προσληφθούν από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Οι αιτήσεις κατατέθηκαν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών- MİT κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Υπήρξε μια έκρηξη αιτήσεων, σημειώνει το τουρκικό δημοσίευμα- την ιστοσελίδα του οργανισμού αυτού «www.mit.gov.tr» επισκέφθηκαν πέρυσι 1.056.588 άτομα.

Οι επισκέψεις στο ιστότοπο της MİT έγιναν για διάφορους λόγους, για να ειδοποιήσουν για κάτι, να δώσουν πληροφορίες αλλά και να αναζητήσουν πληροφορίες για να υποβάλλουν αίτηση πρόσληψης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι 25 χιλιάδες αναφορές σχετίζονται με την οργάνωση FETÖ/PDY (Φετουλλάχ Γκιουλέν/ Παράλληλο κράτος), 11 χιλιάδες ειδοποιήσεις για το PKK και περίπου 30 χιλιάδες μηνύματα με διάφορα θέματα ασφάλειας. 

Οι αναφορές εξετάσθηκαν σοβαρά και έγιναν ειδικές μελέτες σχετικά με τις πληροφορίες αυτές, ειδικά για τις τρομοκρατικές οργανώσεις FETÖ και PKK.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι σε 7812 περιπτώσεις ασχολήθηκαν οι δικαστικές αρχές ή έγιναν επιχειρήσεις των σωμάτων ασφαλείας.
Μάλιστα, προς την κατεύθυνση αυτή επεξεργάσθηκαν ορισμένα κρυπτογραφημένα ονόματα και άρχισε η δικαστική διαδικασία. 

Από τη άλλη πλευρά, ο αριθμός των ατόμων που επιθυμούν να εργασθούν στην MİT και οι οποίοι έχουν γράψει μελέτες για την εθνική ασφάλεια αυξάνεται κάθε χρόνο.

(Στοιχεία από haberler.com) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.