Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Το ξεκάθαρο μήνυμα του Α.Τσίπρα για την Μακεδονία και τους Έλληνες ψηφοφόρους

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Την συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Novartis, εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρά το γεγονός πως δεν έχουν ακολουθηθεί οι πρέπουσες νόμιμες διαδικασίες.

Ωστόσο η σημαντικότερη είδηση είναι το ξεκάθαρο μήνυμα για το όνομα της Μακεδονίας αλλά και εκείνο που στάλθηκε στους Έλληνες ψηφοφόρους, στο τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού!

Μιλώντας πριν από λίγο στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο Σκοπιανό, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «έχουμε αναλάβει την μεγάλη ευθύνη να κλείσουμε ένα κεφάλαιο που κόστισε στη χώρα, με αξιοπρέπεια και πατριωτική ευθύνη και για να αποτραπούν χειρότερα στο μέλλον για την χώρα».

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να «λύσει» το Σκοπιανό.

Πως όμως; Υπομονή και θα το μάθετε!

Καταρχάς, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο συλλαλητήριο της Αθήνας παραδεχόμενος ότι ήταν μεγάλο.

Σημείωσε μεν ότι η κυβέρνηση δεν αγνοεί το συλλαλητήριο και κανέναν Έλληνα πολίτη που εκφράζει τη γνώμη του ελεύθερα, αλλά αναρωτήθηκε ποιο ήταν το μήνυμα της διαδήλωσης:
«Είναι η ελληνικότητα της ιστορίας της Μακεδονίας και της κληρονομιάς του Μ.Αλεξάνδρου. Εάν είναι αυτό κρούουν ανοιχτές πόρτες».
«Εάν το μήνυμα είναι όχι λύση, είναι λάθος και σε βάρος εθνικών συμφερόντων. Εάν το αίτημα είναι να μη δώσουμε το όνομα Μακεδονία, αυτό είναι εκτός πλαισίου πραγματικότητας».

Αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός, ισχυριζόμενος πως καμία κυβέρνηση, μετά το 1992 δεν αντιμετώπιζε το δίλημμα να δώσει το όνομα «Μακεδονία».

Ενδεχόμενα κάποιες προηγούμενες κυβερνήσεις ή μεμονωμένοι πολιτικοί ήθελαν πράγματι να παραδώσουν το όνομα. Πάρα ταύτα καμία κυβέρνηση δεν το έπραξε επίσημα και πέραν τούτου η τελευταία επίσημη κίνηση της Ελλάδας, μετά το 1992 και την άρνηση παράδοσης του ονόματος «Μακεδονία», από τους πολιτικούς αρχηγούς τότε (πλην ΚΚΕ), ήταν το βέτο Καραμανλή (2008) για την είσοδο των Σκοπίων ατο ΝΑΤΟ με το όνομα «Μακεδονία»

Άρα, η κυβέρνηση της Αριστεράς επιδιώκει να παραδώσει το όνομα, με την μορφή της «σύνθετης ονομασίας», με κάθε επισημότητα!

Η επίσημη κυβερνητική θέση:
«Σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις»
«Είναι εις βάρος των εθνικών συμφερόντων να μην δοθεί λύση»

Άρα: Καταρρέει η όποια διαπραγματευτική θέση υπήρχε εκ μέρους της Ελλάδας, γιατί απλούστατα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση προώθηση της «λύσης» με παράδοση του ονόματος, διευκολύνοντας τους Σκοπιανούς, που κανονικά εκείνοι είναι που βιάζονται για το όνομα, προκειμένου να γίνουν μέλος σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, ο κ Τσίπρας σχολίασε τον ισχυρισμό ότι η υπόθεση Novartis στήθηκε ως αντιπερισπασμός στο Μακεδονικό.

«Θέτω ένα ερώτημα, μήπως τελικά συνέβη το αντίθετο; Μήπως ορισμένοι γνωρίζοντας τι έρχεται έσπευσαν να αλλάξουν τις θέσεις τους για να βρουν κάλυψη στους ετερόκλητους όχλους των συλλαλητηρίων; Να πουλήσουν πατριωτισμό για να διαπραγματευθούν την συγκάλυψη των επιλογών τους;», ανέφερε.

Δηλαδή τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία στήθηκαν, γιατί υπήρχε η πληροφορία πως το… «σκάνδαλο Novastis» έπεται να ξεσπάσει;

Ή μήπως οι πολιτικοί «πιάστηκαν από αυτό»;

Η συνωμοσιολογία της κυβέρνησης «πουλάει» καλύτερα από το γεγονός πως αμέσως μετά τα συλλαλητήρια τα κανάλια γέμισαν με την υπόθεση Novartis;

Ξεχάστηκε ή όχι η λαοθάλασσα που πλημμύρισε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κρυαγάζοντας κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο Σκοπιανό;

Το μήνυμα στους Έλληνες ψηφοφόρους:

Τέλος ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει με τα συνθήματα που ήταν γραμμένα «στην σημαίες της Αριστεράς», χάρη στα οποία κέρδισε δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Ποια είναι άραγε αυτά;

Οι προεκλογικές υποσχέσεις, οι οποίες δεν έγιναν πράξη ποτέ; Ή μήπως τα άλλα που ποτέ δεν έκρυψαν;

Τόσο εκτιμά ο πρωθυπουργός την νοημοσύνη του ελληνικού λαού; Αυτό ήταν και το μήνυμά του προς τους Έλληνες ψηφοφόρους.
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.