Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Θρίαμβος Πούτιν: Πρόεδρος για τέταρτη θητεία - «Η Ρωσία έχει μεγάλο μέλλον αν μείνουμε ενωμένοι»


Για τέταρτη εξαετή θητεία επανεξελέγη πρόεδρος της Ρωσίας ο Βλαντιμίρ Πούτιν πετυχαίνοντας θριαμβευτική επικράτηση στις εκλογές με ποσοστό άνω του 76%.
Στις πρώτες του δηλώσεις κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Μόσχα ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους και διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει ένα μεγάλο μέλλον μπροστά της υπό την προϋπόθεση ότι ο λαός της θα παραμείνει ενωμένος.

Μιλώντας από εξέδρα δίπλα στην Κόκκινη Πλατεία μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος, δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση όσων έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Αναφερόμενος στην κρίση των σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι οι κατηγορίες ότι η Ρωσία έκανε κάτι τέτοιο είναι «ανοησίες», η Ρωσία δεν διαθέτει τέτοια όπλα και ότι εάν η επίθεση είχε γίνει με τέτοιο νευροτοξικό παράγοντα θα είχαν πεθάνει πολλοί άνθρωποι. Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί με τις βρετανικές αρχές.
Άνετη επικράτηση

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεκλέγεται στην προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας συγκεντρώνοντας το 76,65% των ψήφων, με το 99% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, γνωστοποίησε σήμερα η ρωσική εκλογική επιτροπή.

Τον ψήφισαν σχεδόν 55,5 εκατομμύρια Ρώσοι.

Ο κομμουνιστής υποψήφιος Πάβελ Γκρουντίνιν έλαβε το 11,82% των ψήφων, ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι συγκέντρωσε το 5,68%, ενώ η υποψήφια της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ξένια Σόμπτσακ έλαβε το 1,66% των ψήφων, ανέφερε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Ο Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι, συνιδρυτής του κόμματος Γιάμπλοκο, έλαβε το 1,04% των ψήφων, ο Μπαρίς Τίτοφ το 0,75%, ο έτερος κομμουνιστής υποψήφιος Μαξίμ Σουράικιν 0,68% και ο Σεργκέι Μπαμπούριν 0,65%.

Το 2012, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε κερδίσει τις προεδρικές εκλογές συγκεντρώνοντας το 63,6% των ψήφων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.