Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Η σημαία μας πάντα ψηλά!


Η σημαία δεν είναι ένα επετειακό «αξεσουάρ». Δεν είναι έκθεμα μουσειακό. Είναι σύμβολο. Παραπέμπει στους πολυαίμακτους αγώνες που έδωσαν γενεές γενεών για να ελευθερωθεί και το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό της σημερινής Ελληνικής επικράτειας.

Η σημαία πρώτα πρέπει να υψώνεται στον νου μας. Να έχουμε διαμορφώσει έναν τέτοιον τρόπο ζωής και σκέψης ώστε να είμαστε υπερήφανοι για αυτόν και η αρετή και η ισχύς του να αντανακλώνται και στην πατρίδα, την οποία κάθε τόσο οφείλουμε να ελευθερώνουμε από ορατούς και αόρατους εχθρούς. Η Ελληνικότητα κάποιου, η αγάπη του για την πατρίδα, η προσήλωσή του στις αρχές και τις αξίες του έθνους μας δεν είναι νοερές κατασκευές αποκομμένες από την πραγματικότητα. Δεν είναι λεπτοφυείς ιδέες που… αιωρούνται σε σφαίρες εκτός της καθημερινότητας των πολιτών.

Η Ελλάδα ξεκινάει από εμάς. Η Ελληνικότητα πρώτα και κύρια αφορά τον δικό μας τρόπο ζωής, τις συνήθειές μας, τις σχέσεις μας με το οικογενειακό, το κοινωνικό και το επαγγελματικό περιβάλλον. Τα πρώτα αλλά και τα τελευταία κάστρα που πρέπει να παραμείνουν άπαρτα από το αλλότριο είναι οι συνειδήσεις και οι οικίες μας, οι οικογένειές μας. Είμαστε Ελληνες και τιμάμε την καταγωγή μας, αποδεχόμαστε την κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοι. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να θυσιάσουμε, να παραχωρήσουμε, να «γκριζάρουμε» οτιδήποτε μας ανήκει για να εξασφαλίσουμε τα πρόσκαιρα ανταλλάγματα της νεοταξικής παρακμής.

Ειδικά τώρα, σε αυτόν τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου οι Ελληνικές σημαίες πρέπει να βρίσκονται παντού. Σε κάθε σπίτι, σε κάθε δημόσιο χώρο. Να δουν τις σημαίες μας ψηλά και να συνετιστούν όλοι όσοι έχουν αναθαρρήσει βλέποντας την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια να έχει την ανεπιθύμητη παρέα της ανάγκης και της οικονομικής ένδειας.

Να θυμούνται οι Τούρκοι ποιος λαός ήταν εκείνος που περιφρόνησε την ισχύ μιας αυτοκρατορίας και την… ξεφούσκωσε με τα καλοακονισμένα σπαθιά που κρατούσαν ατρόμητα παλικάρια.

Να μη λησμονούν και οι -έστω και στα χαρτιά, στους τύπους- φίλοι και σύμμαχοι της Ελλάδας ότι αυτός ο τόπος γεννοβολά ήρωες και δαιμόνιους αγωνιστές σε όλους τους τομείς, που κατορθώνουν πολύ συχνά όσα οι άλλοι θεωρούν ακατόρθωτα. Πάντα ψηλά οι σημαίες των Ελλήνων!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.