Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Προχωράει η κατασκευή του αγωγού Nord Stream στη Γερμανική ΑΟΖ

 
Οι ΗΠΑ έκαναν την Γερμανία μεγάλη ξανά, οι ΗΠΑ θα την τελειώσουν τώρα που πάει κόντρα στα ζωτικής σημασίας αμερικανικά συμφέροντα...

Έδωσαν έγκριση οι γερμανικές Αρχές

Το γερμανικό υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε την άδεια για την κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream -2 στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Γερμανίας στην Θάλασσα της Βαλτικής, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου. Το γερμανικό υπουργείο, αφού αξιολόγησε τις επιπτώσεις που θα έχει στο περιβάλλον η κατασκευή του αγωγού, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υφίστανται εμπόδια που να συνηγορούν στην μη ικανοποίηση του αιτήματος που αφορά την εγκατάσταση του αγωγού σε τμήμα του θαλάσσιου πυθμένα μήκους 31 χιλιομέτρων.

Το γερμανικό υπουργείο επισημαίνει ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο «όλες οι άδειες που ήταν αναγκαίο να εξασφαλισθούν από την Γερμανία για την υλοποίηση του έργου έχουν δοθεί». Παρόμοιες διαδικασίες έκδοσης των σχετικών αδειών για την κατασκευή του αγωγού βρίσκονται σε εξέλιξη σε τέσσερις χώρες, από τα εδάφη των οποίων θα περάσει ο αγωγός (Ρωσία , Φιλανδία, Σουηδία, Δανία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.