Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Ο Τραμπ Προσκάλεσε τον Πούτιν σε Σύσκεψη Κορυφής Στον Λευκό Οίκο, Λέει το Κρεμλίνο


Γαλλικό Πρακτορείο, Κρεμλίνο. 
Ο Πρόεδρος Τραμπ πρότεινε στον Πούτιν συνάντηση στον Λευκό Οίκο. 
 
Michael Del Moro (@MikeDelMoro)  
 
Δυο εβδομάδες αφού ο Πρόεδρος Τραμπ συνεχάρη τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τον πρόσφατο εκλογικό του θρίαμβο (αψηφώντας έτσι τους συμβούλους του εθνικής ασφάλειας), το Γαλλικό Πρακτορείο και το Μπλούμπεργκ ανέφεραν σήμερα ότι ο Πρόεδρος προσκάλεσε τον Πούτιν σε διάσκεψη κορυφής στον Λευκό Οίκο.
Το Κρεμλίνο έκανε την ανακοίνωση μέρες μόλις μετά την απόφαση της Ρωσίας να απελάσει 60 διπλωμάτες των ΗΠΑ και να κλείσει το αμερικανικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη σε αντίποινα των αμερικανικών απελάσεων.

Ο Λευκός οίκος δεν είπε τίποτα περί σχεδίων για συνάντηση κορυφής. Ο Πρόεδρος Τραμπ άφησε το θέμα σε αοριστία, όταν πρώτο ήγειρε την πιθανότητα μιας επίσημης συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών –δήλωση που εξαγρίωσε τους επικριτές του. Μια τέτοια συνάντηση θα έφερνε σε δύσκολη θέση και θα εξόργιζε τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μύλερ, ιδιαίτερα τώρα που ο «ρωσικός κλάδος» της ανακριτικής έρευνας (για ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές) φαίνεται να έχει φτάσει σε αδιέξοδο.

Ο αρμόδιος επί της εξωτερικής πολιτικής στο Κρεμλίνο Γιούρι Ουσάκωφ είπε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι ο Τραμπ διατύπωσε την πρόσκληση.

Αποσαφήνισε ωστόσο ότι οι δύο άνδρες δεν είχαν μιαν ευκαιρία να αρχίσουν «εποικοδομητικές» συνομιλίες εξ αιτίας των επιπτώσεων της δηλητηρίασης Σκρίπαλ.

Το Κρεμλίνο είπε πως ελπίζει ότι οι ΗΠΑ τερμάτισαν τις επιθετικές τακτικές τους εναντίον της Ρωσίας. Το Μπλούμπεργκ μετέδωσε ότι ο Πούτιν σκοπεύει να συζητήσει το θέμα της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν (την οποία έχει συνυπογράψει η Ρωσία) κατά την συνάντησή του με τον Ιρανό Πρόεδρο στα τέλη της εβδομάδος. Πρόκειται για την συνάντηση κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία και όπου οι ηγέτες των τριών χωρών θα εξετάσουν ζητήματα σχετιζόμενα με την ολοένα πιο ακανθώδη κατάσταση στη Συρία.

Το Κρεμλίνο είπε επίσης ότι ο Πούτιν δεν έχει σχέδια για συνάντηση με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας, όπως ο Πρόεδρος Τραμπ, που αναμένεται να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν τον Μάιο.


Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.