Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Πως Πούτιν και Τραμπ "έσωσαν" τον πλανήτη από μια πυρηνική καταστροφή

Όπως έγινε γνωστό ο ηγέτης της Β.Κορέας ανακοίνωσε ότι θα σταματήσουν οι πυρηνικές δοκιμές.

Όλοι οι ηγέτες του κόσμου έσπευσαν να συγχαρούν τον Κιμ, ανακουφισμένοι. Είναι εξαιρετικά απίθανο αυτή η χώρα να έχει όντως πυρηνικά όπλα στην διάθεσή της αλλά οι ηγέτες χαίρονται. Την χαρά της επιτυχίας θέλουν να την «κλέψουν» οι Δυτικοί αλλά οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι είναι αυτοί που έπεισαν τον Κιμ.

Βλέπουμε λοιπόν ότι το ζήτημα της Β.Κορέας είναι απλά ένα επικοινωνιακό κόλπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο η Ιαπωνία κρατάει μια πιο επιφυλακτική στάση για το θέμα.

Οι «ηγέτες» του κόσμου φαίνεται ότι χάρηκαν πολύ που η Βόρεια Κορέα δεν θα καταστρέψει με πυρηνικά όπλα τον πλανήτη. Μάλλον ξεχνάνε ότι τα πυρηνικά της Ρωσίας και των ΗΠΑ αρκούν ώστε να καταστραφεί ο πλανήτης περίπου 10 φορές. Για την Αμερική και την Ρωσία όμως δεν μιλάνε γιατί πολύ απλά δεν τους «παίρνει».

Πως λοιπόν από τον φόβο για το ξέσπασμα Παγκόσμιου Πυρηνικού Πολέμου ξαφνικά φτάσαμε στις «χαρές και στα φαγοπότια»;

Η απάντηση είναι πολύ απλή:

Η Βόρεια Κορέα δεν ήταν ποτέ ένας υπαρκτός κίνδυνος για την Παγκόσμια σταθερότητα. Απλά πολύ έξυπνα θα έλεγε κανείς, το επιτελείο του Τραμπ χρησιμοποίησε την «απειλή» ως μοχλό πίεσης στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Πέρα από αυτό όμως, πλέον όλοι οι ηγέτες του κόσμου συνγχαίρουν τον Τραμπ για την επιτυχία του να σταματήσει με ειρηνικό τρόπο την Βορειοκορεατική απειλή.

Με αυτό τον απλό τρόπο λοιπόν, οι εχθροί του Τραμπ τώρα αναγκάζονται να παραδεχτούν την «διπλωματική του μαεστρία» είτε το θέλουν είτε όχι, για τα μάτια του κόσμου.

Οι Ρώσοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι αυτοί έπεισαν τον ΚΙΜ προκειμένουν να βρεθεί λύση. Το πιθανότερο είναι ο Πούτιν να ήταν εξ’αρχης «φίλος» με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, οπότε τον έπεισε εύκολα.

Γιατί ο Κιμ επέλεξε τώρα να προχωρήσει στην αποκλιμάκωση;

Δεν το επέλεξε ο Κιμ, ο Πούτιν του έδωσε εντολή και αυτός την ακολούθησε. Ο Ρώσος Πρόεδρος με αυτό τον τρόπο βοήθησε τον τραμπ με τον οποίο ακολουθούν τα ίδια ιδεολογικά χνάρια.

Με αυτό τον έξυπνο τρόπο ο «μαέστρος» Πούτιν έδωσε την ευκαιρία στον Τραμπ να αναπνεύσει επικοινωνιακά.
 
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.