Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους έστειλε επιστολή στον Β.Πούτιν για τους δύο Ελληνες – Tι απάντησε ο πρόεδρος της Ρωσίας


Ολοι στο αγώνα για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων αιχμαλώτων του Ρ.Τ.Ερντογάν.
Έντονο και ζωηρό είναι το ενδιαφέρον και του Αγίου Όρους για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται αιχμάλωτοι στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Όπως αποκαλύπτει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Μόσχα, Αχιλλέας Πατσούκας, στις 31 Μαρτίου η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους έστειλε επιστολή προς τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε αυτήν, πέραν των θερμών ευχών και συγχαρητηρίων των Αγιορειτών πατέρων, για την επανεκλογή του στο Κρεμλίνο, του ζητήθηκε να μεσολαβήσει προς τον Τούρκο ομόλογο του, στη συνάντηση που είχαν ύστερα από τρία εικοσιτετράωρα στην Άγκυρα (3 Απριλίου), προκειμένου να μπει ένα τέλος στην κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Πριν από λίγες μέρες έφτασε η απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιο Όρος.

Ρώσος διπλωμάτης μετέφερε στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος (ρωσική μονή) προφορικά τις εγκάρδιες ευχαριστίες του Βλαντιμίρ Πούτιν προς την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, για τις ευχές που έλαβε για την νέα του θητεία.

Πέραν αυτού, ο Ρώσος Πρόεδρος ενημέρωσε την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους πως στη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έθεσε το ζήτημα της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Πρόκειται για την δεύτερη παρέμβαση προς τον Β.Πούτιν για το θέμα των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών αιχμαλώτων. Η πρώτη ήταν η επιστολή που στάλθηκε προς τον Β.Πούτιν και το αίτημα του Α.Τσίπρα.

Πηγή του Κρεμλίνου είχε αναφέρει τότε πως «η συζήτηση έγινε στις 3 Απριλίου, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και έθεσε στον Ερντογάν το ζήτημα των δύο στρατιωτικών».

Η διπλή ίδια απάντηση του προέδρου της Ρωσίας δείχνει ένα πράγμα:

Ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα τους κρατήσει αιχμαλώτους, φυλακισμένους μέσα στις τουρκικές φυλακές για όσο θέλει.

Ή θα του δώσουμε αντάλλαγμα ή θα τους απελευθερώσουμε.

Σχέδιο Β΄υπάρχει;

Επρεπε ήδη κάποιοι να είχαν παραιτηθεί.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.