Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Ο πραγματικός λόγος της ρήξης Τραμπ-Ιράν

Οι Αμερικάνοι διατηρούν 15 στρατιωτικές βάσεις μέσα στο Συριακό έδαφος.

Κύριος στόχος των Αμερικανικών δυνάμεων, είναι το Ιράν.

Η απόφαση του Τραμπ να αποσύρει την χώρα του από την πυρηνική συμφωνία του 2015, έχει δημιουργήσει μια πολεμική ατμόσφαιρα.

Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές αυτή την στιγμή και η ειρήνη στην περιοχή, κρέμεται από ένα σχοινί.

Ο Τραμπ φαίνεται αποφασισμένος να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα με το Ιράν.

Βέβαια η Αμερικανική πολεμική μηχανή, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από το Ιράν. Όλα είναι θέμα πολιτικής και επικοινωνιακής τακτικής. Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν μπορεί να εφαρμόσει ελεύθερα την Ατζέντα του, αφού το βαθύ Κράτος των ΗΠΑ, τον πολεμά με σφοδρότητα.

Στο παιχνίδι μπαίνει και η Τουρκία, η οποία μέχρι στιγμής φαίνεται να πλέει προς την Ρωσία.

Αν τελικά οι ΗΠΑ αποφασίσουν να επιτεθούν στο Ιράν, ο Ερντογάν θα κληθεί να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Βέβαια,ακόμα και αν οι Τούρκοι πάρουν το μέρος των ΗΠΑ, σε τυχόν αντιπαράθεση με το Ιράν, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ερντογάν θα χαλάσει τις σχέσεις του με τον Πούτιν. Οι σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν χαλάνε τόσο εύκολα. Ο Πούτιν όμως δεν είναι κάποιο άτομο τυχαίο, καθώς γνωρίζει την πολλές φορές «αλλοπρόσαλλη» εξωτερική πολιτική των Τούρκων, οπότε σίγουρα έχει κάποιες «δικλείδες ασφαλείας».

Η θέση της Ευρώπης

Η ΕΕ ψήφισε την πυρηνική συμφωνία του 2015, για δύο κύριους λόγους.

1.Ακολούθησε πιστά τις εντολές του Ομπάμα και με αυτό τον τρόπο, έδειξε την δουλικότητά της στην Νέα Τάξη.

2.Θεώρησε ότι την συμφέρει Οικονομικά, γιατί το Ιράν είναι μια μεγάλη αγορά, οπότε δεν την συνέφερε να κάνει κάτι κατά του (Ιράν).

Η Ευρώπη ήταν το δεκανίκι του Ομπάμα αλλά πλέον δεν είναι αφού στο τιμόνι των ΗΠΑ, βρίσκεται ο Τραμπ ο οποίος έχει σαφώς διαφορετικό πολιτικό προσανατολισμό. Τα πράγματα είναι πολύ απλά , η Ευρώπη αυτή την στιγμή βρίσκεται μόνη της ανάμεσα στην Ρωσία και τις ΗΠΑ.
 
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.