Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Σκόπια: Ο πρόεδρος Ιβάνοφ ζητά να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο όνομα


Προς τον πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ δεν έχουν παρασχεθεί πληροφορίες μετά το συμφωνηθέν πλαίσιο για την υπέρβαση της διαφωνίας του ονόματος, το οποίο ανέφερε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ, ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου των Σκοπίων.

«Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας της ‘Μακεδονία’ δεν έχουν υποβληθεί πληροφορίες από το συμφωνημένο πλαίσιο για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος, καμία ενημέρωση από τις δύο τελευταίες συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών της χώρας μας με την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες και στη Νέα Υόρκη.
»Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ενημερωθεί ούτε για τη σύνθεση, ούτε το έργο των νομικών ομάδων των δύο χωρών στην Αθήνα σχετικά με το κείμενο της διμερούς συμφωνίας», αναφέρει το γραφείο του Ιβάνοφ.

«Επανειλημμένα έχει ζητηθεί από τον πρόεδρο να του υποβληθούν τα έγγραφα που σχετίζονται με τις συνομιλίες, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου κειμένου της διμερούς συμφωνίας για την υπέρβαση της διαφοράς του ονόματος, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Πιστεύουμε ότι γίνεται επιλεκτική ενημέρωση προς τον πρόεδρο της χώρας», προσθέτει το γραφείο Τύπου του προέδρου.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.