Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Η καλοσύνη δίνει κάθε μέρα ένα νέο μάθημα

Συνειδητοποιούμε κάποια στιγμή όλοι μας ότι η ζωή που ζούμε έχει ανισότητες και ανομοιομορφίες.

Κάποιοι είναι ευχαριστημένοι, ενώ άλλοι υποφέρουν πολύ περισσότερο. Όλοι δοκιμάζονται στη ζωή, αντιμετωπίζοντας πάντα ένα τεστ, ή και πολλά μαζί που καθορίζουν την επόμενη αντιληπτή εμπειρία μας, όπως και ποιοι είμαστε.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι όταν ένα πρόσωπο χαμογελάει περισσότερο είναι το πιο θλιμένο; Οι πονεμένοι άνθρωποι, ίσως είναι οι πιο καλοί άνθρωποι που θα συναντήσετε. Απεχθάνονται να βλέπουν ανθρώπους πληγωμένους γιατί γνωρίζουν τι σημαίνει να μην έχεις αγάπη, να είσαι λυπημένος, ραγισμένος και μόνος. Είναι αυτοί που κάνουν ό, τι μπορούν, ώστε κανείς άλλος να μην αισθάνεται τον ίδιο πόνο που αισθάνονται σχεδόν καθημερινά.
Βρίσκουν τη χαρά όταν δίνουν στους άλλους αγάπη, ευγένεια, καλοσύνη και ευσπλαχνία, γιατί είναι αυτό που στερήθηκαν, αναζητούν και περιμένουν. 

Συνήθως μεγαλώνουν σε ένα σκληρό περιβάλλον. Δεν έχουν πολλές ευχάριστες αναμνήσεις, και περιγράφουν τη ζωή τους μια τρικυμιώδη συναισθηματική περιπέτεια. Στη χειρότερη περίπτωση είναι κακοποιημένα παιδιά ψυχικά σωματικά, διανοητικά και συναισθηματικά αλλά ακόμη αντέχουν. Έχουν περάσει από κόλαση βασανιστηρίων αλλά παρά τις δυσκολίες μεγάλωσαν και συνειδητοποίησαν ότι αυτό που θέλουν πραγματικά είναι απλά οι άνθρωποι να αισθάνονται καλά, και να βιώσουν μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που έζησαν. Θέλουν να χαμογελούν στους ανθρώπους καθώς περπατούν στο δρόμο, γιατί συνειδητοποιούν ότι όχι μόνο κάνει τους άλλους να αισθάνονται καλά, αλλά φωτίζει και τη δική τους ημέρα. 

Θέλουν να βλέπουν φως στον κόσμο, γιατί ο κόσμος τους παλεύει μέσα στο σκοτάδι. Η καλοσύνη έχει τη δύναμη να φωτίζει ένα σκοτεινό δωμάτιο επειδή χρησιμοποιεί θεική ενέργεια για να δημιουργήσει φως. Στις δύσκολες στιγμές βρίσκουν μια διέξοδο, γιατί γνωρίζουν από τρομακτικές στιγμές και τραυματισμούς. Προσπαθούν να δίνουν λύσεις απαλύνοντας τον πόνο του άλλου και δίνοντας πίσω τη χαρά που τους έκλεψαν. Παρόλο που έχουν υποφέρει πολύ, έχουν διαφορετική προοπτική απέναντι στη ζωή.

Έχουν δει κάθε πρόσοψη της ζωής, και γνωρίζουν την τέχνη της μετατροπής της αρνητικότητας σε μια φωτεινή πλευρά φέρνοντας την αλλαγή διάθεσης στους γύρω τους.
Οι καλοσυνάτοι και ευχάριστοι άνθρωποι έσπασαν πολλές φορές την καρδιά τους, γι'αυτό καταλαβαίνουν την θλίψη, την απογοήτευση, την απώλεια και την αποτυχία. Αισθάνονται ότι τους χτυπάει και πάλι την πόρτα, αλλά αυτή τη φορά στο πρόσωπο του άλλου. Αυτό τους διευκολύνει να ακούσουν όσους έχουν υποστεί παρόμοια εμπειρία και να καταλάβουν πώς νιώθουν. Δεν θέλουν ποτέ οι άλλοι να αισθάνονται πικραμένοι ειδικά για αυτούς που ενδιαφέρονται περισσότερο. 

Ξεπέρασαν συναισθηματικές δυσκολίες και έμαθαν να είναι δυνατοί και ανθεκτικοί. Αυτά που βίωσαν μέσα από πραγματικά δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις, φτώχεια, ανησυχίες, και καταστροφή, ήταν μια διαρκής διαδικασία μάθησης επιβίωσης ενάντια σε όλες τις πιθανότητες. Έχουν παλέψει με τα κύματα χωρίς να πνιγούν και κάθε αποτυχία τους έδωσε μια νέα ακτίνα ελπίδας για να ξεκινήσουν και πάλι από την αρχή.

Οι ευγενικοί άνθρωποι δεν γεννιούνται με αυτόν τον τρόπο - έχουν κάνει τις επιλογές τους τρόπο ζωής με την φωτεινή νοοτροπία του Χριστού.
Είναι πάντα εύκολο να αναμασάς τις δυσκολίες και να παραπονιέσαι στους άλλους δίνοντάς τους αρνητικότητα. Απαιτεί όμως δύναμη να στέκεσαι όρθιος και να υψώνεις το ανάστημά σου στις αντιξοότητες της ζωής .
Η επιλογή είναι πάντα δική μας όταν πρόκειται να επιβιώσουμε ή να αφήσουμε ένα τεστ να μας νικήσει.

Μπορούμε να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας και να πολεμήσουμε, ή να κρυφτούμε πίσω από την αδυναμία. Ο τρόπος με τον οποίο χειριζόμαστε τις δοκιμασίες μας μπορεί να μας κάνει πικρούς, γλυκούς ή ξινούς, αλλά εκείνοι που επιβιώνουν είναι ισχυρότεροι.
 
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.