Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ρωσική «εξόρμηση» σε όλους τους ωκεανούς αλλάζει τα παγκόσμια δεδομένα


του Κίμωνα Χαραλάμπους

Όπως διαβάσατε την προηγούμενη εβδομάδα, ρωσικά πολεμικά πλοία, εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr, θα πραγματοποιούν περιπολίες κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους στην Μεσόγειο.

Αυτό το δήλωσε μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος κερδίζει συνεχώς χρόνο, καθιστώντας την Ρωσία υπερδύναμη και στις θάλασσες, χώρο που παραδοσιακά φερόταν να επικρατεί το ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην δραστηριότητα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, ο «Τσαρ Βλαντ» δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια τα ζητήματα που αναλαμβάνει να επιλύσει το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας αυξήθηκαν, ενώ διευρύνθηκε γεωγραφικά η παρουσία του — στην Μεσόγειο, στον Βόρειο Ατλαντικό αλλά και στις θάλασσες της Ασίας και του Ειρηνικού.

Η Ρωσία λοιπόν γίνεται υπερδύναμη και στο Ναυτικό, δείχνοντας πως ο ενδεχόμενος Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα βρει την Ρωσία δυνατή και στις θάλασσες.

Όπως διαβάζουμε στην γερμανόφωνη έκδοση του ρωσικού ενημερωτικού δικτύου Sputnik, ο ρωσικός Στόλος του Ειρηνικού περιμένει, μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια, τουλάχιστον 70 πλοία και υποβρύχια να ενταχθούν στις δυνάμεις του.

Ο Ναύαρχος και Αρχηγός του Στόλου στον Ειρηνικό, Sergej Avakjanz, δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εφημερίδα «Krasnaja Swesda»:

«Μέχρι το 2027 αναμένεται να προστεθούν 70 πλοία στον Στόλο του Ειρηνικού».

Τα νέα αυτά αν μη τι άλλο προκαλούν έντονο πονοκέφαλο στις διεθνιστικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.