Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Προαναγγέλλει ανακήρυξη ΑΟΖ ο Προκόπης Παυλόπουλος: «Όταν οριοθετηθεί το ΠΝ θα την προστατέψει»


Προαναγγελία ανακήρυξης ΑΟΖ έκανε σήμερα ο ΠτΔ Παυλόπουλος κατά την επιθεώρηση του Στόλου στο Τροκαντερό. Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε «το απαράμιλλο φρόνημα και την υποδειγματική αποτελεσματικότητα» του Πολεμικού Ναυτικού, που υπερασπίζεται – όπως υπογράμμισε – τα θαλάσσια σύνορα της χώρας και, συνακόλουθα, τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Τα σύνορα αυτά είναι σαφώς, αμετακλήτως και δίχως ίχνος «γκρίζας ζώνης» καθορισμένα από το διεθνές και το ευρωπαϊκό Δίκαιο. Την ίδια αποστολή θα φέρει σε πέρας το πολεμικό μας ναυτικό και για την υπεράσπιση της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, μετά τον καθορισμό της σύμφωνα με τις διατάξεις του Δικαίου της Θάλασσας» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος διαμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί την παραμικρή αμφισβήτηση των συνόρων και της εθνικής της κυριαρχίας 

Επισήμανε παράλληλα πως «με τη στάση του αυτή το πολεμικό μας ναυτικό διαμηνύει, προς κάθε κατεύθυνση, και ιδίως προς την φίλη και γείτονα Τουρκία, ότι θέλουμε το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, που ενώνει τους λαούς στον δρόμο της συνεργασίας και της δημιουργίας». Διαμήνυσε πάντως ότι «δεν πρόκειται να ανεχθούμε οιαδήποτε αμφισβήτηση και, πολύ περισσότερο, οιαδήποτε προσβολή των συνόρων μας και της εθνικής μας κυριαρχίας» για να προσθέσει πως «έχουμε αποδείξει, ως λαός και ως έθνος, ότι αυτό το κάνουμε πράξη κάθε φορά που το εθνικό μας χρέος το απαιτεί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.