Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Απέραντη ντροπή κι εθνική ταπείνωση

Πέρα από καμιά 150αριά αστείους Συριζαίους κανείς άλλος δεν πανηγυρίζει. Όλοι αισθάνονται απέραντη ντροπή κι εθνική ταπείνωση. Όχι μόνο γιατί ο τύπος αυτός ξεπούλησε τη Μακεδονία μπιρ παρά. Αλλά και γιατί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έμειναν στους καναπέδες τους και δε βγήκαν στους δρόμους να σταματήσουν τη συμφωνία του αίσχους.

ΝΤΡΟΠΗ, ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ... ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΤΟΣΗ ΝΤΡΟΠΗ ΩΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΝ.

ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΠΗΘΩ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ... ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΤΥΧΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΠΟΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. ΝΟΙΩΘΩ ΟΜΩΣ ΟΡΓΗ... ΑΠΕΡΑΝΤΗ... ΑΧΕΙΡΑΓΩΓΙΤΗ ΟΡΓΗ... ΟΠΩΣ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΜΙΑ ΟΡΓΗ, ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΑΙΜΑ ΘΑ ΞΕΠΛΥΘΕΙ... ΑΙΜΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ.

Καλλιόπη Σουφλή 


Συννεφιασμένη Κυριακή και η κυβέρνηση υπέγραψε τη συμφωνία για τη Βόρεια Μακεδονία.
Ωραία και τα χαμογελάκια, οι γραβάτες, οι μεταφερόμενοι κλακαδόροι, οι καπελαδούρες του αλαζόνα Κοτζιά, οι αστακοί που θα έτρωγαν στα Σκόπια, η Μογκερίνι με το κόκκινο ταγέρ, τα γενέθλια του Νίμιτς και οι περιχαρείς από τις υπογραφές ξένοι.

Τι ωραία που έγραφαν όλα αυτά στο γυαλί της κρατικής τηλεόρασης, κι όχι μόνο. Habemus… Βόρεια Μακεδονία λοιπόν και όλη η πλάση πανηγυρίζει. Όλη;  Ας γελάσουμε. Πέρα από καμιά 150αριά αστείους Συριζαίους κανείς άλλος δεν πανηγυρίζει.

Όλοι αισθάνονται απέραντη ντροπή κι εθνική ταπείνωση. Όχι μόνο γιατί ο τύπος αυτός ξεπούλησε τη Μακεδονία μπιρ παρά. Αλλά και γιατί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έμειναν στους καναπέδες τους και δε βγήκαν στους δρόμους να σταματήσουν τη συμφωνία του αίσχους. Αν δεν το έχετε καταλάβει, έχουμε τετελεσμένα, έστω κι αν πάνω από το 70% των Ελλήνων δε θέλουν το όνομα Μακεδονία. Και τα τετελεσμένα είναι ότι από σήμερα η γειτονική χώρα θα ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία (δηλαδή σε λίγους μήνες Μακεδονία), οι κάτοικοί της, Αλβανοί, Βούλγαροι, Σλάβοι ή ό,τι άλλο, θα ονομάζονται Μακεδόνες, όπως οι Θεσσαλονικείς, οι Κοζανίτες, οι Φλωρινιώτες κ.λπ.

Ακόμη θα λένε ότι χρησιμοποιούν την μακεδονική γλώσσα, ποια αυτή τη γλώσσα που ουδεμιά σχέση έχει με την πραγματική μακεδονική. Θα μπουν στο ΝΑΤΟ, θα τους κάνουν αποδεκτούς και στην ΕΕ, έστω κι αν η συμφωνία δεν έχει επικυρωθεί από κανέναν, κυρίως από τους δύο λαούς. Η παγίδα και το μεγάλο έγκλημα είναι ακριβώς εδώ.  Ό,τι κι αν γίνει πλέον δημιουργούνται τετελεσμένα.  Τους παραχωρήσαμε το όνομα Μακεδονία και πλέον δεν μπορούμε να το πάρουμε πίσω, ακόμη κι αν η συμφωνία δεν ισχύσει. Μπορεί να καταπέσει σε λίγους μήνες κι εμείς εδώ στην Ελλάδα να τους ονομάζουμε Σκοπιανούς, αλλά παντού θα περνάνε ως Μακεδόνες.

Τελεία και παύλα.

Ακόμη και η ΝΔ να έρθει και να ακυρώσει τη συμφωνία, αυτό που έγινε σήμερα δημιουργεί πολιτικά τετελεσμένα που δεν μπορούν να ανατραπούν. Είναι δυνατόν να μην είναι χαρούμενοι και να μην τρώνε αστακούς οι γείτονες;
Όχι μόνο γραβάτα, αλλά και πολλά άλλα δώρα αξίζει ο Τσίπρας για την εκδούλευση που τους έκανε. Δεν αποκλείεται να αντικαταστήσουν το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων με την προτομή του Αλέξη Τσίπρα για να θυμούνται τον μεγάλο ευεργέτη τους.

Έχει δίκιο ο Άδωνις όταν λέει ότι οι Πρέσπες θα γίνουν το Καστελόριζο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  Αλλά τι νόημα έχει; Τι νόημα έχει αν θα χάσουν στις εκλογές ή αν οι ανεξάρτητοι ψεκασμένοι θα πάνε στο διάτανο κι ακόμη παραπέρα;

Οι υπογραφές της προδοσίας δεν παίρνονται πίσω έτσι εύκολα.
Και για να δείτε πόσο χαρούμενοι είναι οι Σκοπιανοί γι’ αυτό, για δείτε αν υπάρχει αντίδραση στη γειτονική χώρα. Ακόμη και τοVMROσταμάτησε να μιλάει μόλις κατάλαβε τι δώρο τους έκανε ο Τσίπρας.

Η επόμενη ημέρα είναι δύσκολη για την Ελλάδα. Πέρα από τα ταρατατζούμ και τις φιέστες η ουσία είναι διαφορετική. Μπορεί ο Τσίπρας να πάρει ρύθμιση για το χρέος την επόμενη εβδομάδα, αν και όχι αυτή που θέλουμε. Μπορεί να ξεκινήσει εκστρατεία παραπλάνησης του ελληνικού λαού. Ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, λύσαμε το χρέος, λύσαμε το Σκοπιανό, θα λύσουμε το Αλβανικό κ.λπ.

Δεν αποκλείεται ο Τσίπρας να φορέσει και τη γραβάτα που του χάρισε ο Ζάεφ. Όμως, όλο αυτό το σόου δεν αλλάζει την πραγματικότητα.  Ο Τσίπρας και η παρέα του πρόδωσαν την Μακεδονία, πρόδωσαν την Ελλάδα.

Και θα πληρώσουν για τη διατεταγμένη υπηρεσία την οποία εκτέλεσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.