Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Πως Τραμπ και Πούτιν αλλάζουν, αυτή την στιγμή, τα δεδομένα στην Ευρώπη


του Κίμωνα Χαραλάμπους

Όπως σας έχουμε γράψει, η Εθνική Δεξιά είναι το αντίβαρο στην προωθούμενη παγκοσμιοποίηση.

Στηρίζει το ισχυρό «έθνος-κράτος» απέναντι στην παγκόσμια συγχώνευση που επιχειρείται.

Η Εθνική Δεξιά αυτή την στιγμή στηρίζει δύο ηγέτες: Τον Πούτιν στην Ρωσία και τον Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η επιθετική πολιτική Τραμπ απέναντι στην Ευρώπη (άρνηση της Ατζέντας 2030, επιβολή δασμών για εισαγωγές προϊόντων κοκ), ενδυναμώνει αφενός την αμερικανική οικονομία (ενισχύεται η εγχώρια παραγωγή), αφετέρου σπρώχνει την Ευρώπη προς την Ρωσία, η οποία διατηρεί στενές οικονομικές σχέσεις με την Γηραιά Ήπειρο.

Έτσι σε περίπτωση που πέσει η κυβέρνηση Τραμπ, η Εθνική Δεξιά θα έχει προκαλέσει αρκετή ζημιά στην Δύση, υπό την έννοια πως θα έχει επέλθει ρήγμα στον χώρο που παραδοσιακά ελέγχουν οι διεθνιστές της λεγόμενης Νέας Τάξης (Ο.Η.Ε., ΝΑΤΟ, Σόρος, Ροκφέλερ, Ομπάμα κτλ.). Ακολούθως η Ρωσία θα περιμένει την γειτόνισά της με «ανοιχτές αγκάλες».

Αυτό θα πει «στρίμωγμα»!

Η Ρωσία ενδιαφέρεται να υπάρχει μια ενωμένη Ευρωπαϊκή `Ενωση και δεν επιζητά να την διαιρέσει, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξή του στην αυστριακή ραδιοτηλεόραση ORF, ενόψει της επίσκεψής του στην Αυστρία.

«Για μας δεν υπάρχει οποιοσδήποτε στόχος να προκαλέσουμε διχογνωμίες μεταξύ οποιωνδήποτε στην ΕΕ. Αντίθετα ενδιαφερόμαστε όπως υπάρχει μια ενιαία και ευημερούσα ΕΕ, καθώς η ΕΕ είναι ο πιο σημαντικός οικονομικός και εμπορικός εταίρος»» υπογράμμισε.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Ρώσος Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Αυστρία στις 5 Ιουνίου.

Ο Πούτιν αναμένεται να συναντηθεί με επιχειρηματίες και από τις δυο χώρες για να συζητήσει μαζί τους ζητήματα αναφορικά με μια αμοιβαία επωφελή εμπορική και οικονομική συνεργασία, εστιάζοντας στην 50η επέτειο από την έναρξη ενός μεγάλου ενεργειακού προγράμματος που αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου από την πρώην Σοβιετική Ένωση προς την Ευρώπη, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. πια σχετική, η πληροφορία απειλεί να εξαφανίσει τη σοφία», γράφει.

«Να επανέλθει η Ρωσία στην ομάδα των σημαντικότερων βιομηχανικών χωρών G-7, διότι έτσι μπορεί να δημιουργηθεί ένα αντίβαρο στα συμφέροντα των ΗΠΑ σε αυτό το όργανο. Η ασφάλεια στην Ευρώπη είναι δυνατή μόνο με – και όχι εναντίον της Ρωσίας», είπε από την πλευρά της, η Σάρα Βάγκενκνεχτ, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) σε συνέντευξή της στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).

Πέραν τούτου, η αριστερή Γερμανίδα πολιτικός τάχθηκε «υπέρ μιας αυτόνομης παρουσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις διατλαντικές σχέσεις. Η Ευρώπη πρέπει να θέσει στο επίκεντρο τους δικούς της στόχους», όπως είπε.

Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση Μέρκελ «να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση και να μειώσει την οικονομική εξάρτηση της Γερμανίας από τις εξαγωγές».

Λέτε η Εθνική Δεξιά να εισχωρεί πλέον και σε αριστερά κόμματα;
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.