Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Η Αυστρία προειδοποιεί ότι θα σαμποτάρει τη συμφωνία για το Σκοπιανό...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές από τις Βρυξέλλες, η κυβέρνηση της Αυστρίας απειλεί να σαμποτάρει τη συμφωνία για το Σκοπιανό, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνηθεί να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει για την ένταξη της Τουρκίας. 
 
Την 1η Ιουλίου, η Αυστρία, στην κυβέρνηση της οποίας συμμετέχουν οι Εθνικιστές του FPO, στην ουσία ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, αναλαμβάνουν την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες ενημερώθηκαν από αυστριακούς κυβερνητικούς, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μπλοκάρει τη συμφωνία, έως ότου η ΕΕ υποχωρήσει και αποσυρθεί από τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα. 
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η συμφωνία για το Σκοπιανό μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι πιθανόν να «τορπιλιστεί» στη Σύνοδο που θα διεξαχθεί στις 28 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες. Η Αυστρία φέρεται να απειλεί με βέτο, αν στο κείμενο συμπερασμάτων που θα δοθεί προς έγκριση στη Σύνοδο, περιλαμβάνεται στη λίστα των υπό ένταξη χωρών και η Τουρκία, μαζί με τα Σκόπια, τη Σερβία, και το Μαυροβούνιο. 
 
Ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, έχει εκφράσει ανοιχτά τις αντιρρήσεις τους στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και δεν δείχνει διατεθειμένος να υπαναχωρήσει.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.