Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Με την ευχή του Πατριάρχη το Μουντιάλ! Πως συνδύασε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Ορθοδοξία

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών εξέφρασε την ελπίδα του για ένα επιτυχημένο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη ρωσική εθνική ομάδα.

«Ελπίζω ότι αυτό το σημαντικό γεγονός θα αποδειχθεί επιτυχές και θα αντικατοπτρίζει θετικά τη διάθεση του λαού μας. Φυσικά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το παιχνίδι της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, εδώ μπορούμε μόνο να ελπίζουμε και να προσευχόμαστε έτσι ώστε όλα και βεβαίως, οι ελπίδες μας να συνδέονται με τις ικανότητες των αθλητών μας «, δήλωσε ο πατριάρχης κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στη Μόσχα την Τετάρτη.

Κάλεσε επίσης τον κλήρο και τους απλούς ανθρώπους να επεκτείνουν το καλωσόρισμα όσων επισκέπτονται τη Ρωσία αυτές τις μέρες, ως φιλοξενούμενοι ή συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, και δείχνουν ενδιαφέρον για τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.

«Θα ζητούσα να είμαστε όλοι έτοιμοι, να είμαστε φιλόξενοι, ακόμη και σε εκκλησίες, προς όλους εκείνους τους ανθρώπους που θα στραφούν προς την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, που θα μας θέτουν ερωτήσεις, που θα ενδιαφέρονται για τη ζωή της Εκκλησίας .Αυτό είναι κυρίως το καθήκον της φιλοξενίας, αλλά είναι και το ποιμαντικό μας καθήκον «, δήλωσε ο Κύριλλος. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.