Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, τσιράκια του Ισραήλ


Paul Craig Roberts

Πριν από 51 χρόνια σαν σήμερα, ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα και αντιτορπιλικά επιχείρησαν να βυθίσουν το USS Liberty. Αυτό το αμερικανικό σκάφος επιτήρησης σταθμευόταν στα ανοικτά της ακτής της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ισραήλ με την Αίγυπτο και τη Συρία. Το Ισραήλ δεν μπορούσε να βυθίσει το πλοίο, αλλά κατόρθωσε να σκοτώσει ή να τραυματίσει το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος. Τριάντα τέσσερις ναυτικοί σκοτώθηκαν και 174 τραυματίστηκαν.
Υπάρχουν δύο εξηγήσεις για αυτή την επίθεση. Καθώς η Ουάσιγκτον απέκλεισε οποιαδήποτε προσπάθεια εξερεύνησης, δεν ξέρουμε ποια από τις δυο είναι η καλή. Ίσως να είναι και οι δύο.

Η πρώτη είναι ότι οι Ισραηλινοί, οι οποίοι διεξήγαγαν ένα έγκλημα πολέμου με τη μαζική εκτέλεση Αιγύπτιων αιχμαλώτων πολέμου, φοβήθηκαν ότι το πλήρωμα του USS Liberty θα ανακάλυπτε τη φρίκη. Η άλλη υπόθεση είναι ότι, φοβούμενοι την αρνητική έκβαση του πολέμου που είχαν ξεκινήσει, οι Ισραηλινοί σκέφτηκαν να φορέσουν το καπέλο της επίθεσης εναντίον του USS Liberty στην Αίγυπτο, γεγονός που θα είχε ως συνέπεια την είσοδο των Ηνωμένων Πολιτειών στο πόλεμο στο πλευρό του Ισραήλ. 

Σχετικά με αυτήν την επίθεση, έγραψα πολλές φορές ότι ένας αξιωματικός, ο καπετάνιος Ward Boston, ο οποίος είχε λάβει την διαταγή για συγκάλυψη της υπόθεσης, και ο ναύαρχος Tom Moorer, πρώην Αρχηγός των Ναυτικών Επιχειρήσεων και πρόεδρος του Αμερικανικού Δι-στρατιωτικού Επιτελείου ανάκριναν ναυτικούς και αξιωματικούς που βρίσκονταν στο πλοίο κατά τη στιγμή του συμβάντος. Απογοητευμένοι από την απόκρυψη της Ουάσιγκτον, μάλιστα, με τη συνενοχή της Ουάσιγκτον στο έγκλημα, ο ε.α. ναύαρχος Moorer οργάνωσε την Επιτροπή Moorer με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας για τα γεγονότα. 

Η Επιτροπή Moorer συμπέρανε: 

Υπάρχουν αναμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι με την επίθεσή του το Ισραήλ σκόπιμα προσπάθησε να καταστρέψει ένα αμερικανικό πλοίο και να σκοτώσει όλο το πλήρωμά του.
Φοβούμενος τη σύγκρουση με το Ισραήλ, ο Λευκός Οίκος εμπόδισε σκόπιμα το ναυτικό να επεμβαίνει για να υπερασπιστεί το USS Liberty, φέροντας πίσω τις δυνάμεις διάσωσης του έκτου στόλου τη στιγμή που γινόταν η επίθεση στο πλοίο. 

Οι επιζώντες του πληρώματος απειληθήκαν με "στρατιωτικό δικαστήριο, με φυλάκιση ή χειρότερα" εάν αποκάλυπταν την αλήθεια και εγκαταλείφθηκαν από την ίδια τη κυβέρνησή τους.
Επρόκειτο για μια επίσημη επιχείρηση συγκάλυψης, πρωτοφανή στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Όταν κινδυνεύει η εθνική μας ασφάλεια, κάθε φορά οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι μας είναι πρόθυμοι να υποτάξουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ σε εκείνα κάποιου ξένου έθνους. 

Το πιο ανησυχητικό σε αυτή την ισραηλινή επίθεση είναι ότι μετά που το σήμα κινδύνου του Liberty έφτασε στον διοικητή του στόλου, όταν τα αεροπλάνα του Πολεμικού Ναυτικού στάλθηκαν να κυνηγήσουν τους Ισραηλινούς επιτεθειμένους, ο Λευκός Οίκος διέταξε τον διοικητή του στόλου να ανακαλέσει τα αεροπλάνα. Απογοητευμένος που δεν μπορούσε να υπερασπιστεί το πολεμικό πλοίο κατά της φονικής επίθεσης, για να τρομάξει τους Ισραηλινούς, ο διοικητής του στόλου ανακοίνωσε στο ραδιόφωνο ότι τα μαχητικά αεροπλάνα ήταν στο δρόμο τους για τη διάσωση του Λίμπερτυ. Αυτό οδήγησε άμεσα τους Ισραηλινούς να ακυρώσουν την επίθεση και να ζητήσουν συγγνώμη που πέρασαν το Λίμπερτυ για αιγυπτιακό πλοίο, ενώ έφερε μια τεράστια αμερικανική σημαία και το «USS Liberty» με μεγάλα γράμματα,. 

Με εντολή του Λευκού Οίκου, ο ναύαρχος McCain, πατέρας του γερουσιαστή McCain, διέταξε να καταπνιγεί η υπόθεση. Το πλήρωμα του Liberty διατάχθηκε να μην μιλήσει γι 'αυτό. Αυτό συνέβαινε δύο δεκαετίες πριν ένας από τους τότε σε σύνταξη αξιωματικούς του Liberty έγραψε την ιστορία. Οι Αμερικανοί φορολογούμενοι, οι οποίες περιόριζαν τις ανάγκες τους πληρώνοντας κάθε χρόνο τα δισεκατομμύρια δολάρια που η κυβέρνησή τους έδινε στο Ισραήλ, προκειμένου να δωροδοκηθεί μετά από το ίδιο, δεν ήξεραν τίποτα για αυτή την επίθεση 20 ετών. 

Αν το Ισραήλ είχε τέτοια εξουσία πάνω από την κυβέρνηση των ΗΠΑ πριν από 51 χρόνια, σε σημείο που ο ίδιος ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να προστατεύσει ένα από τα πλοία του κατά της ισραηλινής επίθεσης και μετά συγκάλυψε την υπόθεση για να του παρέχει λευκό χαρτί, φανταστείτε την επιρροή την οποία κατάφερε να κερδίσει το Ισραήλ στην κυβέρνηση των ΗΠΑ κατά το τελευταίο μισό αιώνα. 
 
Στη περίπτωση που αμφιβάλλετε ότι το Ισραήλ κυριαρχεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, φτάνει να παρατηρήσετε την δουλικότητα απέναντι στο Ισραήλ της Nikki Haley, πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, ή τον ίδιο τον Πρόεδρο Trump, αψηφώντας τον κόσμο ολόκληρο και μετακομίζοντας τη πρεσβεία του στην Ιερουσαλήμ. Αρκεί να δείτε τον Τράμπ ο οποίος, σύμφωνα με την εντολή του Ισραήλ, σπάει μονομερώς το ιρανικό πυρηνικό συμβόλαιο που υπέγραψε ο πρόεδρος Ομπάμα και υποστηρίζεται από όλους τους άλλους υπογράφοντες, με την ελπίδα να δημιουργηθεί το πρόσχημα για έναν αμερικανικό πόλεμο εναντίον του Ιράν, έναν πόλεμο που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του Ισραήλ. Αρκεί να βλέπετε τους εξωφρενικούς δουλοπρεπείς τρόπους ενώπιον του Ισραήλ από το σύνολο του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο υιοθετεί ομόφωνα νόμους και ψηφίσματα που χρηματοδοτούνται από το ισραηλινό λόμπι. Αρκεί να κοιτάξτε τη New York Times , την Washington Post , το CNN, το Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο, το MSNBC κλπ., που χρησιμεύουν ως μεγάφωνα στην φωνή του Ισραήλ. 

Όλοι οι Αμερικανοί, ειδικά οι μεγάλοι πατριώτες που τυλίγονται με τη σημαία, θα έπρεπε να ντρέπονται για το γεγονός ότι η κυβέρνησή τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα τσιράκι του Ισραήλ.
Paul Craig Roberts 


Μετάφραση αγγλικά-γαλλικά: Petrus Lombard
Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.