Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

Αυτός οδηγεί την Ελλάδα σε «σύγκρουση» με την Ρωσία


Λειτουργεί ως κράτος εν κράτει κόντρα στην πολιτική Τραμπ! Οι σχέσεις με την Ρωσία πάνε από το κακό στο χειρότερο. του Κίμωνα Χαραλάμπους

Οι Ρώσοι θεωρούν πως από την πρώτη στιγμή πως αποφασιστικό ρόλο για να οδηγηθεί η κυβέρνηση Τσίπρα στην απέλαση έπαιξε, μεταξύ των άλλων, ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ.

Ο Αμερικανός πρέσβης δείχνει να λειτουργεί βάσει της προηγούμενης αμερικανικής πολιτικής γραμμής Ομπάμα και όχι την τωρινή του Τραμπ, ο οποίος δεν θεωρεί τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Β. Πούτιν εχθρό.

Πρόκειται για τον «σατανικό» πρέσβη που θήτευσε στην Ουκρανία που στήριζε, αν όχι ενορχήστρωνε, τα εγκλήματα κατά των ορθόδοξων χριστιανών στην ανατολική Ουκρανία, ενώ συνέβαλε και στο πραξικόπημα κατά της νόμιμης κυβέρνησης Γιανουκόβιτς στην πλατεία Maydan.

Ως πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ουκρανία, ο κ. Πάιατ επέλεξε έναν ενεργό ρόλο με καθημερινές σχεδόν παρεμβάσεις στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα στηρίζοντας τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και τους φιλοναζιστές κατά των ρωσικών και φιλορωσικών (ελληνικών) πληθυσμών.

Ο Παιατ είναι ένας εξαιρετικά δραστήριος «τοποτηρητής» των διεθνιστικών συμφερόντων στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας. Συχνά-πυκνά συγχαίρει δημόσια την Ελληνική κυβέρνηση που έχει μετατρέψει, υποτίθεται, την Ελλάδα σε «πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή».

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την συνέντευξή του η οποία έφερε τον πρωτοσέλιδο τίτλο «ΗΠΑ ευλογούν Τσίπρα!», εννοώντας φυσικά το Βαθύ Κράτος (Ομπάμα, Χίλαρι, Ρότσιλντ κτλ.) και όχι την Εθνική Δεξιά του Ν.Τραμπ, η οποία ακολουθεί, όπως έχετε διαπιστώσει, διαφορετική πολιτική στα θέμα ΝΑΤΟ και Ο.Η.Ε.

«Ο πρωθυπουργός έχει πλέον μια ευκαιρία να διαμορφώσει ένα νέο αφήγημα. Υποθέτοντας ότι η διαδικασία θα προχωρήσει και η επόμενη εκταμίευση πραγματοποιηθεί, η Ελλάδα θα πλεύσει σε ήρεμα νερά για περίπου δύο χρόνια», είχε αναφέρει για την δήθεν έξοδο από τα Μνημόναι με σκληρή εποπτεία, προαπαιτούμενα και συγκεκριμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Είναι κοινό μυστικό ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στο σπάσιμο των σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ – Σαββίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δούλεψε με δεξιοτεχνία ώστε να τον αποδυναμώσει στο όνομα μιας… στρατηγικής σχέσης Αθήνας – αριστερόστροφου Βαθέος Κράτους.

Ο Πάιατ είναι στρατευμένος στην πολιτική εξουδετέρωσης της ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια και απέδειξε τον προσανατολισμό του στην «ειδική αποστολή» του στην Ουκρανία, η οποία είχε σκοπό να αποσπάσει αυτή την χώρα από τη σφαίρα επιρροής της Μόσχας και να την προσδέσει στο αμερικανικό άρμα.

Στην Ελλάδα, η αποστολή του δείχνει να είναι η επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων, οι οποίες παρά την πρόσδεση της Ελλάδας στην Δυτική Συμμαχία υπήρξαν σε γενικές γραμμές ήρεμες.

Σε αυτό βοηθά η έντονη φιλοομπαμική στάση της κυβέρνησης στην Ελλάδα και η πρόθεση να παραδοθεί τελικά το όνομα «Μακεδονία», προκειμένου να σχηματιστεί νατοϊκός άξονας Ελλάδας-Σκοπίων-Κοσόβου, κόντρα στα ρωσικά συμφέροντα.

Εν κατακλείδι, ο Πάιατ, φροντίζει να ενισχύσει την εικόνα και τον ρόλο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, κόντρα στην πολιτική Τραμπ, ο οποίος χαρακτηρίζει τον ρόλο του ΝΑΤΟ ως «αναχρονιστικό».

Λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, αποτελώντας τον εκπρόσωπ της παλιάς διακυβέρνησης των ΗΠΑ, στην Ελλάδα και όχι της νέας κυβέρνησης Τραμπ.

Δεν κρύβει την πρόθεσή του να αναβαθμίσει και να διευρύνει το πλέγμα των στρατιωτικών διευκολύνσεων που παραχωρεί η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, καθιστώντας την χώρας μας αντιρωσικό προτεκτοράτο. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου