Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Παγκόσμιες εξελίξεις: Ο Τραμπ «απειλεί» το ΝΑΤΟ λίγο πριν την συνάντηση με Πούτιν


Τι ελπίζουν... αναλυτές και ποια είναι η αλήθεια!

«Αναλυτές» αισιοδοξούν πως η επικείμενη συνάντηση των προέδρων ΗΠΑ Ντόνλαντ Τραμπ και Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, που έχει προγραμματισθεί για τις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για την επίλυση διεθνών προβλημάτων. 
 
του Κίμωνα Χαραλάμπους

Πρόκειται για την πρώτη διάσκεψη κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας από τότε που ανέλαβε την αμερικανική προεδρία ο Ντόναλντ Τραμπ το 2017. Ωστόσο, η αλήθεια είναι μία:

Αυτή την στιγμή, Ρωσία και ΗΠΑ ανήκουν σε κοινό στρατόπεδο και αντιμάχονται τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης για παγκόσμια κυριαρχία. Απέναντί τους βρίσκονται ο Ο.Η.Ε., η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, ο Ν.Τραμπ, χαρακτηρίζοντας το ΝΑΤΟ απαρχαιωμένο και άρα χωρίς ουσιαστικό λόγο ύπαρξης, σκοπεύει να μειώσει δραματικά την εμπλοκή των ΗΠΑ στην Συμμαχία και να αφήσει τους υπόλοιπους να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

Αυτό υποστηρίζει σε άρθρο του ο Κρίστιαν Γουίτον, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών των Κυβερνήσεων Μπους και Τραμπ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τραμπ θα πιέσει για μια καλύτερη συμφωνία με τις υπόλοιπες χώρες της Δυτικής Συμμαχίας, αλλά ίσως θα έπρεπε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να μειώσει την συνεισφορά των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, στα πρότυπα της σχέσης με την Σουηδία, η οποία συνεργάζεται και δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σε κάποια θέματα, ενώ σε άλλα ακολουθεί δικές της πολιτικές.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι σημαίνει αυτό. Η Εθνική Δεξιά έχοντας υπό τον έλεγχό της Ρωσία και (μετά τις τελευταίες προεδρικές εκλογές) τις ΗΠΑ, δημιουργεί τεράστιους πονοκεφάλους στην λεγόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Επαναλαμβάνουμε: η κόντρα στον πλανήτη δεν είναι μεταξύ χωρών αλλά μεταξύ δύο κορυφαίων ιδεολογικοπολιτικών μοντέλων:
Νέα Τάξη (διεθνισμός, πολυπολιτισμικότητα, υπέρ μεταναστευτικών ισλαμικών ρευμάτων, παγκόσμια κυβέρνηση, ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση).
Εθνική Δεξιά (ισχυρό έθνος-κράτος, όχι σε άλλους «μετανάστες», Τραμπ και Πούτιν).
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.