Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

«ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ» ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στις 25 Σεπτεμβρίου ο Τούρκος πρόεδρος Ταιγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στις ΗΠΑ στην συνέλευση του ΟΗΕ όπου και θα εκφωνήσει σημαντικό λόγο, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στον οποίο θα αναφερθεί κατά πάσα πιθανότητα και στην τρέχουσα κρίση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η Άγκυρα δίνει μεγάλη σημασία στο ταξίδι αυτό και ο Ερνογάν όπως τονίζεται θα έχει πολύ σημαντικές συναντήσεις με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγγέλα Μέρκελ και με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκείνο όμως που είναι το πιο σημαντικό σε αυτές τις συναντήσεις, είναι ότι η τουρκική διπλωματία κινείται εντατικά στο να επιτύχει μια συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, που θα είναι η απαρχή της εξομάλυνσης των σχέσεων των δυο χωρών και που θα συνοδευτεί και από μια κίνηση της Τουρκίας να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει δυνατή η επίτευξη αυτής της συνάντησης, ενώ πλησιάζει και η ημερομηνία έναρξης των γεωτρήσεων της αμερικανικής EXXON στη κυπριακή υφαλοκρηπίδα για την οποία η Άγκυρα έχει απειλήσει ότι θα την εμποδίσει με δυναμικά μέτρα. ‘Άλλο δηλαδή ένα μεγάλο «αγκάθι» μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας.

Πάντως ίδωμεν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.