Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Η Ουγγαρία κατάφερε το ακατόρθωτο: Έδιωξε και επίσημα το Ίδρυμα Σόρος!


Το ίδρυμα "Ανοιχτή Κοινωνία" (Open Society - OSF) του Τζορτζ Σόρος, που χρηματοδοτεί πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις στην Ουγγαρία και σε όλον τον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα το επικείμενο κλείσιμο του γραφείου του στη Βουδαπέστη και την μεταφορά του στο Βερολίνο, λόγω της εχθρότητας που αντιμετωπίζει εδώ και πάνω από έναν χρόνο.

«Πηγαίνουν ακόμη ορισμένοι συνάδελφοι στο γραφείο, αλλά θα τα κλείσουμε όλα οριστικά στις 31 Αυγούστου”, είπε ο Ντάνιελ Μακόνεν, ο εκπρόσωπος του ιδρύματος, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Το γραφείο του Βερολίνου θα ασχολείται με την Ουγγαρία”, διευκρίνισε.

Η διευθύντρια του ιδρύματος, Κάταλιν Κοντζ, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «168ora” όπου δηλώνει ότι «αισθάνεται πολύ άσχημα” καθώς εργαζόταν εκεί επί 25 χρόνια και τώρα «παρακολουθεί πώς ένα ίδρυμα στο οποίο έδωσε τη ζωή της ερημώνεται, όλοι μαζεύουν τα πράγματά τους”. Η ίδια θα παραμείνει στη Βουδαπέστη. «Αυτό που με παρηγορεί είναι ότι ένα φανταστικό γραφείο, με άριστες συνθήκες, περιμένει τους φίλους μου στο Βερολίνο, απ’ όπου θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη δουλειά”, πρόσθεσε.

Το κλείσιμο του OSF ανακοινώθηκε τον Μάιο, λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Απριλίου, τις οποίες κέρδισε ο Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος έχει κατηγορήσει τον ουγγρικής καταγωγής Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, ότι θέλει να πλημμυρίσει την Ουγγαρία και την Ευρώπη με μετανάστες, μέσω των μη κυβερνητικών οργανώσεων που χρηματοδοτεί.

Θυμίζουμε πως σε άρθρο μας προ μηνών σας είχαμε ενημερώσει για αυτή την αναπάντεχη νίκη απέναντι σε ένα από τα τσιράκια της Νέας Τάξης.

Τον Ιούνιο το κοινοβούλιο ενέκρινε έναν νόμο, τον αποκαλούμενο «Σταματήστε τον Σόρος” με στόχο να βάλει τέλος στην παράνομη μετανάστευση. Βάση του νόμου αυτού, μπορεί να τιμωρηθούν με ποινές φυλάκισης τα μέλη των ΜΚΟ που βοηθούν τους πρόσφυγες.

Όποιος βοηθά υλικά τους αιτούντες άσυλο προκειμένου να αποκτήσουν καθεστώς πρόσφυγα μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση ενός έτους αν τα πρόσωπα αυτά δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο ή αν έχουν μπει παράνομα στην Ουγγαρία. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η Ουγγαρία ουσιαστικά κλείνει ερμητικά τα σύνορά της στους αιτούντες άσυλο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.