Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

«Είσαι ανεπιθύμητος» – Γι’ αυτό χτυπούσαν πένθιμα οι καμπάνες στην Ιθάκη – Η φράση οκτώ χρόνια πριν


Πένθιμα χτυπούσαν οι καμπάνες στο νησί της Ιθάκης την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βιντεοσκοπούσε το διάγγελμά του.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στο νησί για να απευθυνθεί με διάγγελμά του στον ελληνικό λαό για το υποτιθέμενο τέλος των Μνημονίων.

Ωστόσο, σύμφωνα το e-kefalonia.gr, την ώρα που ο κ. Τσίπρας βιντεοσκοπούσε σε αλώνι στο κάστρο της Ιθάκης το διάγγελμά του, σε Γαρδελάκι και Άγιο Νικόλαο Ιθάκης οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα.

Μάλιστα, κάτοικοι του νησιού σε κάποια στιγμή, στον περίπατο του Α.Τσίπρα στο νησί, του φώναξαν «ανεπιθύμητος».

Η αιτία δεν είναι μόνο η πολιτική της αριστερής κυβέρνησης σε σχέση με τα εθνικά θέματα, την οικονομία και την κοινωνία αλλά το μυαλό πολλών πήγε στο διάγγελμα του τότε πρωθυπουργού, Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος, το 2010, είχε δηλώσει από το Καστελόριζο, βάζοντας την Ελλάδα στην λαίλαπα των Μνημονίων, πως «ξέρουμε τον δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά».

Μάλιστα, ο ΓΑΠ, διατηρώντας πολύ καλές σχέσεις με την Κουμουνδούρου, επαίνεσε τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα μέχρι σήμερα, καθώς δείχνει πλήρως εναρμονισμένος με την δική του πολιτική.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.