Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

Η Μόσχα απελαύνει Ελληνες διπλωμάτες


Στο ναδίρ πλέον οι Ελληνορωσικές σχέσεις. Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κήρυξε τον «πόλεμο» στη Μόσχα, καθώς η απέλαση των Ρώσων διπλωματών είναι ένα πρωτοφανές γεγονός στη διπλωματική ιστορία.

Ολα πλέον βρίσκονται στον αέρα, καθώς και η επίσκεψη του Α. Τσίπρα στη Μόσχα.

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ εκλήθη εκτάκτως στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, Αντρέας Φρυγανάς, στον οποίο οι Ρώσοι έκαναν διάβημα για “αντιρωσικές ενέργειες”, και του ανακοίνωσαν την απέλαση Ελλήνων διπλωματών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέχεια ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα εκλήθη στο Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Και η Ελληνική πλευρά έκανε διάβημα για “ενέργειες (της Μόσχας) εναντίον της Ελλάδας”.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε στον Έλληνα πρέσβη τα αντίποινα της Μόσχας. Οι Ρώσοι διώχνουν τον εμπορικό ακόλουθο της Ελλάδας και τον υπεύθυνο επικοινωνιών, ενώ απαγόρευσαν την είσοδο στη Ρωσία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού, του κ. Γιώργου Σακελλαρίου, όπως αναφέρει το hellasjournal.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών: “Στις 6 Αυγούστου ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς, κλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών όπου του παρουσιάστηκε ένα σημείωμα που ενημέρωνε την Ελλάδα για τα αντίποινα που έλαβε η ρωσική πλευρά σε απάντηση στις εχθρικές πράξεις της Αθήνας προς τους Ρώσους διπλωμάτες και υπηκόους τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους “.

Oπως αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας πλέον θα μπουν σε ακόμα δυσκολότερη φάση, με ευθύνη πάντα του Μ. Μαξίμου. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου