Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Ρωσική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις στον ΟΗΕ: Ή μας αφήνετε να συνεννοηθούμε με τον Τραμπ ή…


Καιρό τώρα σας ενημερώνουμε ότι η παγκόσμια διαμάχη δεν αφορά χώρες, αυτές καθ’ αυτές, αλλά δύο ιδεολογικοπολιτικά κέντρα εξουσίας.

Αριστερόστροφη Νέα Τάξη (Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ, Ομπάμα, Χίλαρι κτλ., παγκόσμια διακυβέρνηση, ανοιχτά σύνορα)
Εθνική Δεξιά (Ρωσία, Ντόναλντ Τραμπ, ισχυρό έθνος κράτος, «όχι» στην παγκόσμια διακυβέρνηση αριστερού τύπου και στα ανοιχτά σύνορα). του Κίμωνα Χαραλάμπους

Σε αυτό το πλαίσιο, και μετά όσων ειπώθηκαν στον ΟΗΕ και σας έδωσε αναλυτικά το el.gr, ο Ρώσος πρέσβης στην Αμερική, Ανατόλι Αντόνοφ, τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για έναν «ίσο και αμοιβαία ωφέλιμο διάλογο με τις ΗΠΑ», τονίζοντας η παγκόσμια ασφάλεια εξαρτάται από αυτόν τον διάλογο.

Τον διάλογο δηλαδή Πούτιν-Τραμπ, τον οποίο αν εμποδίσουν οι αντίπαλοι της Εθνικής Δεξιάς, τότε υπάρχει παγκόσμιος κίνδυνος, τουτέστιν ενδεχόμενο η διπλωματία να δώσει την θέση της στον πόλεμο, έτσι ώστε Πούτιν και Τρμαπ να «καταστρέψουν» μαζί τις δομές εξουσίας της παγκοσμιοποίησης.

Ο Αντόνοφ υπογράμμισε ότι η θετική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στη σύνοδο Ρωσίας-ΗΠΑ που έγινε στο Ελσίνκι, ακόμη δεν έχει πραγματωθεί με σταθερά έργα.

«Ο θετικός τόνος και διάθεση στις συζητήσεις μεταξύ των προέδρων μας, δυστυχώς ακόμη δεν έχει μετατραπεί σε συγκεκριμένα έργα, όμως επαναβεβαιώνουμε την ετοιμότητά μας για έναν ίσο και αμοιβαία ωφέλιμο διάλογο με τις ΗΠΑ. Τονίζω ότι όχι μόνο οι διμερείς μας σχέσεις, αλλά και η παγκόσμια ασφάλεια εξαρτάται από αυτόν τον διάλογο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντόνοφ μιλώντας στο 20ό Παγκόσμιο Συνέδριο Ρωσικού Τύπου στο Μπρούκλιν των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Αντόνοφ, όπως μεταδίδει το Sputnik, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Ελσίνικι είχε προτείνει μια σειρά μέτρων για να ξεπεραστεί το σημερινό επίπεδο περιορισμένων διμερών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα, περιλαμβάνονταν βήματα για τη διατήρηση στρατηγικής σταθερότητας, την δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας για τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, την ανάπτυξη συνεργασιών για την κυβερνοασφάλεια και την διαχείριση κρίσεων σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

Με άλλα λόγια Πούτιν και Τραμπ επιδιώκουν να συγκυβερνήσουν τον πλανήτη κόντρα στα σχέδια παγκόσμιας διακυβέρνησης της άλλης πλευράς μέσω διεθνών οργανισμών.

Στην πολιτική έχουμε να κάνουμε με συμφέροντα.

Η μάχη μέχρι στιγμής διεξάγεται σε πολιτικό επίπεδο, αλλά ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.