Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Απόλυτη ρήξη: Η Ρωσική Εκκλησία διακόπτει τις επισκέψεις στο Άγιον Όρος!


Στην έκδοση «ταξιδιωτικής οδηγίας» για το Άγιον Όρος προχώρησε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, μετά τη διακοπή κοινωνίας μεταξύ του Πατριαρχείου Μόσχας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Εκτός από τον κλήρο, Ρώσοι προσκυνητές έλαβαν συστάσεις για τις επισκέψεις τους στο Άγιον Όρος, καθώς η Ρωσική Εκκλησία τους ζητά επίσης να μην εξομολογούνται και να μεταλαμβάνουν των Αχράντων μυστηρίων, επειδή υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το Άγιον Όρος αποτελεί αγαπημένο προορισμό για Ρώσους Αξιωματούχους και ολιγάρχες, ενώ και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, το έχει επισκεφθεί δύο φορές.

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρει επίσης ότι η Ρωσική Εκκλησία γνωρίζει το ποσό που φτάνει στο Άγιον Όρος, ενώ έχει εκδοθεί ειδικό περιοδικό με λεπτομέρειες για το κάθε έργο που έχει πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με το BBC, από το 2005 οι Ρώσοι επιχειρηματίες έχουν δαπανήσει τουλάχιστον 200 εκατ. δολάρια για τη συντήρηση Ιερών Μονών, την αποκατάσταση δρόμων, την κατασκευή παρεκκλησίων, την ανακατασκευή κατεστραμμένω κτιρίων κτλ.

Σε σχετικό σχόλιό του, ο πρόεδρος του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, προτείνει στους Ρώσους επιχειρηματίες να στραφούν στις μονές της χώρας τους: «Θα τους συνιστούσα να στρέψουν την προσοχή τους και να επενδύσουν στα ρωσικά μοναστήρια. Έχουμε δικά μας μοναστήρια που έχουν μεγάλη ανάγκη, όπως τη Μονή Σολοβέτσκι, τη Μονή Βαλαάμ, τη Λαύρα του Κιέβου, τη Λαύρα του Αγίου Σεργίου και πολλά άλλα», είπε συμπληρώνοντας ότι η Ρωσία έχει πολύ περισσότερα προσκυνήματα από ό,τι το Άγιον Όρος.


Πηγή: https://www.el.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.