Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Η προσευχή αλλάζει τις προφητείες


Υπήρχε ένας άντρας και μια γυναίκα ατεκνοι.

Και τώρα - μια ανταμοιβή για υπομονή! - είχαν κόρη, χαρά και άγχος για τον πατέρα και τη μητέρα.
Μια εβδομάδα έχει περάσει από τη γέννησή της. Δόξα τω Θεώ! Αλλά οι γονείς περιμένουν μια νέα ανησυχία: στη βάπτιση μια άγνωστη γυναίκα πρόβλεψε ότι η κόρη θα μεγάλωνε και θα είναι ένα όμορφο και έξυπνο κορίτσι, και όταν θα γίνει δεκαοκτώ ετών, την ημέρα της γέννησής της ο θάνατος θα έρθει από ένα κεραυνο . Οι γονείς θυμήθηκαν τη θλιβερή πρόβλεψη, αλλά τι να κάνουν; Πρέπει να ζήσουν . Και άρχισαν να μεγαλώνουν το κορίτσι τους. Και μεγάλωσε με αγάπη και αλήθεια - υπάκουο ευγενικό παιδί προς τους γονείς, ικανό να εργαστεί. Τι περισσότερο να ευχηθώ; Αλλά, όπως μια απειλητική σκιά, έλεγχε την τεράστια προφητεία της οικογενειακής ευτυχίας. Και όλοι σκέφτηκαν όταν θα ενηλικιωθει, πώς να την σώσουν; Και καταλαβαίνετε. Όταν έφθασε η ηλικία των δεκαοχτώ ετών, ο πατέρας άρχισε να σκάβει και να μεταλλάζει ένα βαθύ κελάρι: «Εδώ θα φυτέψω το περιστέρι μου εκεί, και δεν θα φτάσει ο κεραυνός ».

Και τελικά ήρθε η τόσο αναμενόμενη ημέρα - η ημέρα του δέκατου όγδοου. Ήρθε η ώρα να μιλήσω στην κόρη μου τι έζησε ο πατέρας και η μητέρα για τόσο πολύ καιρό και υπέφερε τόσο πολύ. Άκουσε προσεκτικά το κορίτσι για την πρόβλεψη ενός ξένου, άκουσε και το πατέρας της, που ανησυχώντας και καμαρώνοντας , εξέθεσε με ανυπομονησία το σχέδιο της σωτηρίας ... Και ενώ ήταν , πάντα τόσο υπάκουη , η κόρη ξαφνικά είπε σθεναρά: "Όχι. Λοιπόν, αν πρέπει να πεθάνω έτσι, δεν θα πάω να κρυφτω στο κελάρι! Μπορείτε να κρυφτείτε από τον Θεό; Θα πω μια προσευχή σε ένα ανοιχτό χώρο ... "Όμως σαν να τους χτύπησε κεραυνός οι ηλικιωμένοι γονείς την κοίταζαν. Αλλά δεν τολμούσαν να την αντικρούσουν ... 

Και η κόρη βγήκε στο πεδίο, έπεσε στα γόνατά της και άρχισε να προσεύχεται. Με δάκρυα, το κορίτσι προσευχόταν πολύ και έντονα. Δεν υπήρχε ένα σύννεφο στον ουρανό! Μια σαφής, φωτεινή, νεαρή ζωή, που δόθηκε με ευλάβεια στο θέλημα του Θεού.

Ξαφνικά, από το πουθενά, ένα μαύρο σύννεφο έσκασε στον ουρανό, μαυριζε παντού, ο άνεμος τρομερός , μια φοβερή αστραπή ακούστηκε από τον ουρανό, χτύπησε ο κεραυνός χτύπησε η βροντή και ... 
 
Η σκεπη του κελάριου του πατέρα κατέρρευσε. Και η κοπέλα παρέμεινε ζωντανή και υγιής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.