Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η παραίτηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών μετά την γνωστή του διένεξη με τον υπουργό Άμυνας εξ αιτίας της εναλλακτικής πρότασης του στις ΗΠΑ για την κεντρική Βαλκανική, καθώς και οι εξελίξεις στα Σκόπια, ουσιαστικά είναι η ταφόπετρα της συνθήκης των Πρεσπών μιας συνθήκης που ουσιαστικά υπογράφτηκε κάτω από την ασφυκτική πίεση και παρέμβαση δυτικών παραγόντων χωρίς διόλου να ληφθούν υπόψη οι λαοί των δυο χωρών.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις το μεγάλο σχέδιο της νατοποίησης της Βαλκανικής με σκοπό να μπει φραγμός σε οποιοδήποτε ρωσική επιρροή τίθεται σε εκκρεμότητα, ενώ ο και αλβανικός επεκτατικός μεγαλοϊδεατισμός δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα.

Όλα αυτά μπορούν να ερμηνευτούν ως μια ακόμα νίκη του ρώσικου παράγοντα που είναι γνωστό πως δεν ήθελε με κανένα τρόπο την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την πλήρη απομόνωση του από την ευρύτερη περιοχή.

Για άλλη μια φορά μετά την Συρία, την Ουκρανία, τώρα και στο «βαλκανικό θερμοκήπιο» η επιπόλαιη και ανεύθυνη πολιτική των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρνει τα τελείως αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούσαν γιατί πάντα αγνοούν σκανδαλωδώς τον λαϊκό παράγοντα.

Άραγε θα βάλλουν κάποτε μυαλό ;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.