Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Ιδού τα αποτελέσματα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας! Πιάστηκαν στα χέρια μέσα σε εκκλησία


Ενώ πορευόμαστε προς την σαββατιάτικη Σύνοδο ενοποίησης με την προοπτική της ουκρανικής αυτοκεφαλίας τα πρώτα δείγματα είναι ήδη ορατά για το τι θα επακολουθήσει επιβεβαιώνοντας όσους ανησυχούν για έξαρση βίας.

Σύμφωνα με βίντεο και ρεπορτάζ, που είδαν το φως της δημοσιότητας έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε κατά τη διάρκεια μιας εκκλησιαστικής λειτουργίας μετά την αλλαγή της ενορίας από τη μία δικαιοδοσία στην άλλη.

Η ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Βινυαντινίντι στην Επαρχία Τερνοπίλ της Ουκρανίας «μεταφέρθηκε” από την «Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία” (UAOC) στο «Πατριαρχείο Κιέβου” περίπου δύο μήνες πριν. Δηλαδή περίπου στο διάστημα που και οι δύο σχισματικές ομάδες εντάχθηκαν στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της 11ης Οκτωβρίου.

Η ¨μαχη” ξέσπασε στις 6 Δεκεμβρίου όταν ο «Αρχιεπίσκοπος» Τυχων από το UAOC εισήλθε στην εκκλησία κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας για να διαβάσει ένα διάταγμα που απαγόρευε στον ιερέα John Boiko να λειτουργεί.

Έτσι όπως τα έχουν κάνει Φαναριώτες και Ουκρανοί σχισματικοί, ουσιαστικά ένας Επίσκοπος της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε απαγόρευση εναντίον ιερέα που υπάγεται σε άλλο Επίσκοπο της Κωνσταντινούπολης!!! Αυτών των δυο οι δικαιοδοσίες σκοπεύουν να ενωθούν σε μια εκκλησία ούτως ή άλλως στις 15 Δεκεμβρίου!

Οι ενορίτες εξοργίστηκαν. Ωστόσο, παρά τις απειλές, ο «Αρχιεπίσκοπος” Τύχων εισήλθε στο ναό και άρχισε να διαβάζει το διάταγμα του φωνάζοντας προς τους πιστούς. Απαντώντας, οι ενορίτες πήραν και έσπασαν τη ράβδο του και απάντησαν με γροθιές, σκίζοντας ρούχα και άμφια, έσπαζαν σταυρούς και άλλα και όλα αυτά έλαβαν χώρα μπροστά στα μικρά παιδιά.

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη , ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, έχει ήδη φτάσει στο Κίεβο για να προετοιμάσει την Σύνοδο ενοποίησης.

Όπως αναφέρθηκε, εκπρόσωποι των σχισματικών της Ουκρανίας σκοπεύουν να συμφωνήσουν με τον Μητροπολίτη Εμμανουήλ όλα τα απαραίτητα ζητήματα για να είναι η Σύνοδος επιτυχής. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.