Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Τι συμβαίνει με τις ορθόδοξες Εκκλησίες στην Ελλάδα


Το 2017 καταγράφηκαν συνολικά 556 περιστατικά εναντίον χώρων θρησκευτικής λατρείας, σε αντίθεση με το 2016 που ήταν 215.

Δεν θέλουμε να φανταστούμε τι συνέβη το 2018!

Την Ορθόδοξη Εκκλησία αφορούν 525 περιστατικά (δηλαδή το 94% επί των συνολικών περιστατικών), αρκετά από τα οποία φέρουν χαρακτηριστικά θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Με πιο απλά λόγια επιθέσεις μίσους κατά των ορθόδοξων χριστιανών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων είναι αποκαλυπτικά:

Πέρυσι, τα περιστατικά (βανδαλισμοί, διαρρήξεις, κλοπές, ιεροσυλίες, πυρκαγιές κ.λπ.) σε βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας αυξήθηκαν κατά 159%, ενώ το πρώτο θύμα, όπως προκύπτει, είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία, με τα όποια ελαττώματά της, στηρίζει τον Ελληνοχριστιανισμό, που βάλλεται πανταχόθεν.

Ως «λύση» τι θα μας παρουσιάσουν; Την συγχώνευση των θρησκειών, προκειμένου να υπάρχει «ειρήνη»; Όποιος δεν συμφωνεί θα λαμβάνει και από μία «βόμβα»;

Ειδικότερα: 

  • Την Ορθόδοξη Εκκλησία αφορούν 525 περιστατικά (δηλαδή το 94% επί των συνολικών περιστατικών), αρκετά από τα οποία φέρουν χαρακτηριστικά θρησκευτικής μισαλλοδοξίας,
  • Δύο περιστατικά αφορούν στην Καθολική Εκκλησία,
  • Ένα στην Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία,
  • Τέσσερα στην Αρμενική Ευαγγελική Εκκλησία,
  • Ένα στους Γνησίους Ορθοδόξους Χριστιανούς (Γ.Ο.Χ. – «Παλαιοημερολογίτες») και
  • Τέσσερα στους Μάρτυρες του Ιεχωβά.
  • Ιουδαϊσμός: Έντεκα περιστατικά
  • Μουσουλμανισμός: Οκτώ περιστατικά.
  • Δεν αναφέρθηκαν περιστατικά σε βάρος χώρων άλλων θρησκευμάτων.

Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.