Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

«Κλαίνε» οι νεοταξίτες: Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος-έκτρωμα «Obamacare» στις ΗΠΑ


Οπωσδήποτε μία τρανταχτή νίκη Τραμπ, ο οποίος φαίνεται πως...ξεμπερδεύει δια παντός από τον νόμο που θέσπισε η κυβέρνηση Ομπάμα.

Αντισυνταγματικό έκρινε το ObamaCare ομοσπονδιακός δικαστής στο Τέξας, σύμφωνα με τον οποίο ο πολυσυζητημένος νόμος του Μπαράκ Ομπάμα είναι παρωχημένος, διότι θεωρεί προϋπόθεση την αγορά ασφαλιστικού προγράμματος.

Η απόφαση έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε μέσω twitter ότι το είχε προβλέψει, ενώ κάλεσε τα δύο σώματα του Κοινοβουλίου να αντικαταστήσουν το ObamaCare με έναν ισχυρό νόμο.

Όπως μεταδίδει το Euronews, η απόφαση του δικαστή Ριντ Ο’Κόνορ εκδόθηκε μία ημέρα πριν τη λήξη της 45ήμερης προθεσμίας για την εγγραφή όσων ενδιαφέρονταν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να έχουν ασφάλιση για το 2019.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες, μέχρι στιγμής φέτος οι εγγραφές αγγίζουν τα 11,8 εκατομμύρια.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ εξέφρασε την ελπίδα του αυτή η απόφαση να ανατραπεί:

«Αν αυτή η απαίσια απόφαση διατηρηθεί από τα ανώτατα δικαστήρια, αυτό θα αποτελέσει καταστροφή για δεκάδες εκατομμύρια αμερικανικές οικογένειες, ειδικά για ανθρώπους με προϋπάρχουσες παθήσεις».

Την…ελπίδα αυτή σίγουρα θα έχουν πολλοί «καλοθελητές» της Νέας Τάξης που μάχονται την Εθνική Δεξιά του Ντ.Τραμπ στις ΗΠΑ.
 
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.