Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Κίνηση-ματ του Β. Πούτιν με την Σερβία – Σε πανικό οι Αλβανοί: «Θα αλλάξει ο χάρτης των Βαλκανίων»


Τρομερό σχέδιο φέρεται να τέθηκε σε εφαρμογή μετά την σημαδιακή επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη Β.Πούτιν στο Βελιγράδι και ειδικά με την παρουσία του στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Σάββα.

Μετά την επιστροφή του Πούτιν στην Μόσχα, ξαφνικά ανακοινώθηκε ότι η δημοκρατία Σέρπσκα (σερβοβόσνιοι) ξεκαθάρισαν ότι δεν δέχονται την συμμετοχή τους στην διαδικασία εισόδου στο ΝΑΤΟ μετά την ΠΓΔΜ, η Σερβία συζητά με την Ρωσία την αγορά και συμπαραγωγή κρίσιμων πυραυλικών συστημάτων που θα αλλάξουν τα δεδομένα στην περιοχή, ενώ στα Σκόπια το φιλορωσικό VMRO ετοιμάζεται να ανέλθει στην εξουσία.

Για αυτόν τον λόγο αλβανικά ΜΜΕ και ο γενικός γραμματέας του AKR στο Κόσβο, Vesel Makolli, επικαλούμενος και πηγές σε δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, κάνουν λόγο για αλλαγές και μεγάλες ανακατατάξεις στα Βαλκάνια από το το μυστικό σχέδιο του Πούτιν με το οποίο αντιδρά η Μόσχα στα αμερικανικά σχέδια.

«Η Ρωσία και ο μόνος φίλος της σε αυτό το τμήμα των Βαλκανίων, η Σερβία, έχουν σατανικά σχέδια και μεγάλη επιρροή σε αυτό το μέρος των Βαλκανίων.

Πρόκειται για αναβίωση εθνικών τους σχεδίων από τον δέκατο ένατο αιώνα, τα οποία αναφέρουν ότι στόχος της Σερβίας είναι η θάλασσα, και συγκεκριμένα το λιμάνι του Δυρραχίου και της Ρωσίας, η Κωνσταντινούπολη και ο Βόσπορος.

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις «αναχαίτισαν» αυτά τα σχέδια όχι μόνο με τη διπλωματία αλλά και με πολέμους στα Βαλκάνια», είπε ο Makolli.

Ο χάρτης των Βαλκανίων έχει οριοθετηθεί από τις δυτικές δυνάμεις, ενώ οι ίδιες δεν θέλουν να επαναληφθεί το λάθος που έγινε πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για αυτό και έθεσαν κόκκινες γραμμές πέραν των οποίων δεν θα είναι σε θέση να κινηθούν Σερβία και Ρωσία, συνεχίζει ο Κοσοβάρος πολιτικός.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος AKR, Β. Μακόλι, είπε ότι η ΕΕ δεν θα πρέπει να επαναλάβει προς την Ρωσία, τα λάθη των ισχυρών κρατών πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, παραχωρώντας πολλές παραχωρήσεις στη Γερμανία και στο τέλος, καμία παραχώρηση δεν απέδωσε αποτελέσματα.

«Νομίζω ότι η ΕΕ και η δύση γενικά επένδυσαν στην κρατική υπόσταση του Κοσσυφοπεδίου, το οποίο σε συνεργασία με δυτικά ινστιτούτα δημιούργησε ένα ανεξάρτητο και δημοκρατικό κράτος» , δήλωσε ο Μακόλλι.

Σύμφωνα με τον ίδιο πολιτικό, ο τροχός της ιστορίας ποτέ δεν πάει πίσω, έτσι δεν θα δοθεί καμία παραχώρηση στη Ρωσία, δηλαδή τη Σερβία, προστατεύοντας τα έννομα συμφέροντα του αλβανικού λαού του Κοσσυφοπεδίου για ένα ανεξάρτητο και δημοκρατικό κράτος, κάτι που ήταν στόχος αιώνων από τους Αλβανούς.

«Η Ρωσία προσπάθησε να διασπείρει την φιλοσοφία του Brexit για να αποδυναμώσει την ΕΕ, αλλά είδαμε την άμεση αντίδραση από Γερμανία και Γαλλία, που αν και ήταν εχθροί επί αιώνες, αναγκάστηκαν να συνάψουν μια στρατηγική συμμαχία με την αποδοχή πολλών ρυθμίσεων για τη δημιουργία του στρατού της ΕΕ», είπε ο Makolli.

Μιλάμε για σχέδια και βλέψεις από Αλβανούς πολιτικούς ενόψει της υλοποίησης του σχεδίου της Μεγάλης Αλβανίας, που αποτελεί έργο δυτικών γεωπολιτικών δεξαμενών σκέψης για την αναχαίτιση της ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια.

Η δύση ξεχνά όμως πως στην χερσόνησο αυτή έχει να κάνει με Σλάβους, Αλβανούς και λίγους Τούρκους μουσουλμάνους.

Με την τοποθέτηση φιλικών κυβερνήσεων δεν ελέγχεται μια χώρα όπως η ΠΓΔΜ, η οποία έχει πολλές αντιθέσεις για παράδειγμα στο εσωτερικό της. Το ίδιο ισχύει σε Βουλγαρία και Μαυροβούνιο.

Η ρωσική επιρροή μαζί με την θρησκεία αποτελούν την «συγκολλητική κόλα» που ενώνει τους πάντες και τα πάντα στα Βαλκάνια, τινάζοντας στον αέρα διεθνείς συμφωνίες και καθεστώτα .

Η εξέγερση στο σκοπιανό κοινοβούλιο τον Απρίλιο του 2017 αποτελεί άλλωστε τρανό παράδειγμα αντίδρασης στα σχέδια αυτά, ίσως επαναληφθεί πολύ σύντομα στην χώρα αυτή.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.