Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Ενεργειακό αδιέξοδο – Ο Ερντογάν «βγήκε ΕΚΤΟΣ»: Δεν φαντάζεστε, ποιος ΤΡΕΧΕΙ να τον σώσει!!!


Ρεπορτάζ: Γιώργος Φαρμάκης

Ο Ερντογάν βρίσκεται μπροστά σε ένα τρομερό αδιέξοδο. Η Κύπρος με την ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί, έβγαλε ΕΚΤΟΣ ενεργειακού παιχνιδιού την Τουρκία.
Η τουρκική προκλητικότητα έχει κάποια όρια. Στην Κύπρο αυτή την στιγμή έχουν συμφέροντα Ρώσοι-Αμερικάνοι-Γάλλοι-Ιταλοί-Ισραηλινοί-Αιγύπτιοι (κατά περίπτωση). Η ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί η νήσος «Κ», είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη.

Ποιες εταιρείες παίρνουν μερίδιο;

Noble-Delek-Shell ( τεμάχιο 12 ), Total (τεμάχιο 11), ENI- Kogas (τεμάχια 2,3,9,), ENI-Total ( τεμάχιο 6), ENI (τεμάχιο 8) ExxonMobil-QatarPetroleum (τεμάχιο 10).

Ένας τρόπος υπάρχει μόνο, ώστε ο Ερντογάν να μπει δυναμικά μέσα στο «παιχνίδι». Προώθηση και εφαρμογή της διζωνικής κοινότητας και συνδιαχείρηση των κοιτασμάτων. Για να γίνει αυτό, πρέπει να συμφωνήσει η…Ελλάδα και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, η ελληνική κυβέρνηση.

Σε αυτό το σημείο τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν μια άλλη τροπή. Σύμφωνα με την σημερινή ελληνική κυβέρνηση πάντα, μια χώρα είναι καλό να κάνει έντιμους συμβιβασμούς. Τέτοιοι έντιμοι συμβιβασμοί, είναι καλοί….για όλες τις χώρες εκτός από την ΕΛΛΑΔΑ.

Το θέμα που θα πρέπει να μας απασχολεί δεν είναι το αν έχει αυτές τις προθέσεις η ελληνική κυβέρνηση, αλλά το αν προλάβει να κάνει πράξη αυτές τις προθέσεις. Για να είμαστε ξεκάθαροι: Ο Ερντογάν δεν είναι όσο ικανός μοιάζει. Δεν είναι ο….χωροφύλακας της περιοχής και η Τουρκία δεν έχει την μεγάλη στρατιωτική δύναμη που λένε στα ΜΜΕ.

Η Τουρκία μπορεί να σταθεί λίγες ώρες στρατιωτικά, αν έχει να αντιμετωπίσει έναν οργανωμένο στρατό και αυτό φαίνεται από το εξής γεγονός:

Οι Τούρκοι τόσα χρόνια δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τους Κούρδους, οι οποίοι δεν έχουν καν Κράτος.

ΟΠΟΤΕ: Η γειτονική χώρα, δεν μπορεί να εμποδίσει ούτε την ενεργειακή πολιτική της Κύπρου, ούτε και της Ελλάδας. Ο μόνος που μπορεί να σταματήσει την ενεργειακή πολιτική Ελλάδας-Κύπρου, είναι η….ελληνική κυβέρνηση και όταν λέμε μπορεί να την σταματήσει, εννοούμε να κάνει…. ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να φοβάται την Τουρκία!!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.