Κυριακή 21 Απριλίου 2019

ΠΑΟΚ: Πρωταθλητής μετά από 34 χρόνια! «Φλέγεται» η Θεσσαλονίκη


Στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, μετά από 34 χρόνια, «πέταξε» ξανά ο ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι πρωταθλητής Ελλάδας για το 2019, επίτευγμα που καταγράφεται για τρίτη φορά στην Ιστορία του, ύστερα από τους τίτλους που είχε κατακτήσει το 1976 και το 1985.

Στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Super League, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε 5-0, στη «φλεγόμενη» Τούμπα, το Λεβαδειακό με τα γκολ των Σάκχοφ (3΄, 60΄), Μπίσεσβαρ (8΄ πέναλτι), Βαρέλα (53΄) και Σφιντέρσκι (81΄), δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενο πάρτι στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις καθυστερήσεις του αγώνα πέρασε ως αλλαγή ο τραυματίας Βιεϊρίνια, για να παραλάβει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και να υψώσει το τρόπαιο μπροστά στους οπαδούς του που παραληρούν.

Στη φιέστα τίτλου που στήθηκε στην κατάμεστη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έκανε τη… δουλειά του και το γιόρτασε δεόντως. «Καθάρισε» εύκολα τον Λεβαδειακό και στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλητής Ελλάδας.

Ο «Δικέφαλος» δεν συνάντησε την παραμικρή αντίσταση από τους Βοιωτούς και χάρη στα γρήγορα γκολ που πέτυχε επικράτησε 5-0 «στέλνοντας» στον έβδομο ουρανό τον κόσμο του.

Αγωνιστικά το παιχνίδι είναι ανάξιο κριτικής. Ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, δεν έδωσε καν δικαίωμα στον ήδη υποβιβασμένο Λεβαδειακό να του χαλάσει το «πάρτι» και κατέκτησε μια στροφή πριν από το φινάλε της Super League, τον τίτλο πανάξια μετά από 34 χρόνια.
«Κάηκε» η Τούμπα

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο «Δικέφαλος» είχε τόσο την υπεροχή, όσο και την πρωτοβουλία και κατάφερε να δώσει χαρακτήρα θριάμβου στο ματς. O Βαρέλα το 53′ έκανε το 3-0, για να ακολουθήσει και τέταρτο με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Σάκχοφ επτά λεπτά αργότερα. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Σφιντέρσκι στο 81′.

Στην εξέδρα είχε ήδη στηθεί γλέντι και άπαντες περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Τζήλου για να ξεκινήσει η πραγματική φιέστα. Κι όταν αυτό συνέβη η Τούμπα «κάηκε» κυριολεκτικά. Βοήθησε σε αυτό και η είσοδος του Βιεϊρίνια στον αγωνιστικό χώρο που πέρασε ως αλλαγή στις καθυστερήσεις για να γνωρίσει την απόλυτη αποθέωση με δάκρυα στα μάτια.

Όταν τελείωσε το ματς οι παίκτες ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο κόσμος χειροκροτούσε και φώναζε για την επιστροφή του ΠΑΟΚ στην κορυφή μετά από 34 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.